Gyártók Audi nyert a legjobb összkerékhajtású autók versenyén

Audi nyert a legjobb összkerékhajtású autók versenyén

autopro.hu/Sz.F. | 2018.05.02 14:38

Audi nyert a legjobb összkerékhajtású autók versenyén

Az Év összkerékhajtású autói választáson az Auto Bild Allrad magazin olvasói 10 kategóriában több mint 219 modell közül választhattak.

Hirdetés

Járműkategóriák szerint 1-1 szavazattal támogathatták kedvenceiket. A Crossover kategóriában az Audi A6 allroad quattro 13 versenytársa előtt a szavazatok 13,35 százalékát megszerezve győzedelmeskedett.

Az Audi A6 allroad quattro karosszériája akár 31,5 milliméterrel is magasabban van, mint az A6 Avant esetében, emellett a rozsdamentes acélból készült első és hátsó lemezek gondoskodnak az autó alsó részének védelméről. Az optimális vonóerő-átadásért és menetdinamikáért az állandó összkerékhajtás felel, amely a központi differenciálmű révén változó, a pillanatnyi menethelyzet szerinti optimális elosztást biztosít. Ugyanígy a szériafelszereltséghez tartozik az adaptív csillapítás-szabályozással szerelt légrugózás, amely egy további vezetési móddal szélesíti a dinamikus városi haladás és a könnyebb terepes használat közötti skálát. Az allroad vezetési módban a légrugó 35 milliméterrel emeli meg a karosszériát. Alacsony sebességnél lift módban további 10 milliméter hasmagasságot nyerhetünk. A szériafelszereltséget a dőlésszög-érzékelő és a lejtő asszisztens teszi teljessé.

Kiemelt Partnereink