Gyártók Átadták a mosonmagyaróvári autótükörgyárat

Átadták a mosonmagyaróvári autótükörgyárat

MTI/autopro.hu | 2011.09.07 11:16

Átadták a mosonmagyaróvári autótükörgyárat

Évente 7 millió visszapillantótükröt előállító üzemet épített az indiai SMR cégcsoport Mosonmagyaróváron.

Hirdetés

A 7 milliárd forintos beruházáshoz mintegy 1,4 milliárd forintos állami támogatást kapott a befektető. Az üzemben 250 munkahelyet létesítettek – hangzott el a gyár keddi átadásán.

Mint már írtuk, a Mowin ipari parkban 15 ezer négyzetméteres csarnokot emeltek, s a létesítménybe világszínvonalú technológiát telepítettek. Az új üzemben gyártott visszapillantó tükröket egyebek között a Mercedes és a BMW gyárnak szállítják. Az mosonmagyaróvári gyárban fejlesztőmérnökök is dolgoznak, akik az európai autógyárak számára terveznek különféle visszapillantó tükröket – közölte Tibori Pál Levente, az SMR Magyarország gyárigazgatója.

A mosonmagyaróvári üzem az indiai SMR-csoport második magyarországi visszapillantótükör gyára. Az első Mosonszolnokon működik 2009 óta az SMR csoport tulajdonában. A két gyár kapacitása lehetővé teszi 2012-ben több mint 14 millió komplett tükör és részegység gyártását, s ezzel Magyarország lesz Európa egyik legnagyobb külső visszapillantó tükörgyártó központja.

Az SMR magas minőségű termékeivel kulcsfontosságú szerepet kíván betölteni az európai autóiparban – mondta az avatáson Vivek Chaand Sehgal, az indiai cégcsoport elnöke. Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében a feldolgozóipar fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta.

Az SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) a Samvardhana Motherson Group tagja. A vállalatcsoport minden ár-, és járműkategóriában gyárt külső és belső tükröket. Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyárának beszállítója. A csoport a világ 23 országában több mint 90 gyártóhelyen működik, munkavállalóinak száma meghaladja a 40 ezret.

Kiemelt Partnereink