Gyártók Alpine kivitelben is érkezik az új Renault SUV

Alpine kivitelben is érkezik az új Renault SUV

autopro.hu/V.M. | 2022.03.09 11:19

Alpine kivitelben is érkezik az új Renault SUV

Renault Austral Esprit Alpine

A Renault lerántotta a leplet az új Austral szabadidő-autójáról, amivel tovább erősítheti pozícióját a kompakt szegmensben. A hibrid hajtáslánccal készülő típus különlegessége, hogy elérhető lesz egy Alpine felszereltségi szinttel is.

Hirdetés

A teljes nevén Esprit Alpine csúcsfelszereltségi szint először az Austral SUV-hoz válik elérhetővé. A nagyobb teljesítményt nem biztosító Esprit Alpine-hoz sportosabb megjelenés, exkluzív selyemhatású fényezés és alkantara kárpitozás tartozik.

Luca de Meo, a Renault vezérigazgatójának tervei között szerepel az Alpine brand jobb kihasználása a Renault nyereségességének javítása érdekében. De Meo szeretné kiterjeszteni a márkanév használatát, ami azt jelenti, hogy a jövőben nem csak a sportautógyártó saját modelljein lesz látható az Alpine jelölés.

A Renault további célja az autói átlagos vételárának növelése is Ehhez hozzá fog járulni az új Austral crossover, ami a Kadjart fogja váltani.

A Renault hét új középkategóriás modellt kíván piacra dobni 2025-ig – emlékeztet a Reuters. Az Austral ennek a modelloffenzívának a részét képezi.

Az Australt a Renault hibridgyártási központjának számító Spanyolországban fogják összeszerelni, értékesítése 2022 utolsó negyedévében kezdődik.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink