Gyártók Alig kezdődött el, le is állt az ID.Buzz gyártása

Alig kezdődött el, le is állt az ID.Buzz gyártása

autopro.hu/P.B. | 2022.06.27 12:22

Alig kezdődött el, le is állt az ID.Buzz gyártása

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Commercial Vehicles legalább egy hétre leállította az ID.Buzz gyártását Hannoverben. A leállás oka, hogy az akkumulátorokkal minőségi problémák adódtak. Az electrive információi szerint a modellben használt akkumulátorcella új beszállítótól származik, így csak a hannoveri üzemet érinti a probléma.

Hirdetés

A helyi Hannover Allgeimene Zeitung beszámolója szerint a Volkswagen ID.Buzz hajtásához használt akkumulátorcellák egyes esetekben messze elmaradtak a gyártó által megkövetelt minőségi elvárásoktól. Ennek következtében feszültségesés fordulhat elő, ami csökkenti a jármű hatótávolságát, és negatívan befolyásolhatja az élettartamot is. A cég megerősítette, hogy a minőségellenőrzések során hiányosságokat találtak, de további részleteket nem közölt az ügyről.

A gyártás e hónap eleji kezdete óta a VW Commercial Vehicles körülbelül 500 ID.Buzz járművet szerelt össze, de még egyet sem szállították le az ügyfeleknek. A gyártó szerint az akkumulátorok beszállítója már dolgozik a hiba orvoslásán.

Más modelleknél nincs gond

A Volkswagen haszongépjárműveket gyártó vállalatának szóvivője az electrive megkeresésére megerősítette, hogy csak az ID.Buzz-t érinti a probléma annak ellenére is, hogy az ID.3, ID.4 és ID.5 sorozatból is van olyan kivitel, amit 77 kilowattórás akkuval látnak el.

„Ez egy másik beszállítótól származó új akkumulátorcella, amelyet jelenleg csak az ID.Buzz-nál használunk” – mondta a szóvivő, aki kérdésre sem árulta el, melyik beszállítóról van szó.

A Volkswagen eredeti célja az idei évre 15 ezer darab ID.Buzz Pro és ID.Buzz Cargo legyártása, utána a felfutást követően akár évi 130 ezer jármű is készülhet Hannoverben. Mindkét modell értékesítése május 20-án kezdődött.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink