Gyártók Alaposan megnyírják a vezetők bérét a Hyundainál

Alaposan megnyírják a vezetők bérét a Hyundainál

autopro.hu/B.B. | 2016.10.28 06:30

Alaposan megnyírják a vezetők bérét a Hyundainál

A dél-koreai autógyártó ezer felsővezető fizetését csökkentené tíz százalékkal.

Hirdetés

Sok máson kívül a romló piaci részesedés miatti takarékoskodásra utalhat a Hyundai legújabb döntése: a cégcsoport 51 vállalatában egységesen 10 százalékkal csökkentenék a vezető beosztásban dolgozók fizetését. Az egyes csoporttagok maguk dönthetnek, hogy követik-e a Hyundai Motor Co. képviselőinek ötletét.

A gyártónál a közelmúltban az évek óta nem látott sztrájk is a fokozódó nehézségekre mutatott rá: a Hyundai és a Kia csökkenő kereslettel szembesül legfontosabb piacain, Kínában és Dél-Koreában. A gyártónak az orosz és a brazil piac mélyrepülése sem segít. Az előzetes várakozásokhoz képest a harmadik negyedéves profit is alacsonyabb lett.

Az autonews.com szerint volt már példa az ázsiai vállalatnál a vezetői fizetések megkurtítására, 2009-ben hasonló keresleti gondok miatt döntött így a vezetőség.

A gyártó növekedési problémái egyébként a teljes dél-koreai gazdaságra is kisugároznak: a helyi központi bank szerint az exportorientált vállalatok (például a Samsung, vagy a Hyundai) gyengesége az országos termelési adatokban is megmutatkoznak majd.

Kiemelt Partnereink