Gyártók Alaposan átvizsgálja szén-dioxid-kibocsátását a Polestar

Alaposan átvizsgálja szén-dioxid-kibocsátását a Polestar

autopro.hu/P.B. | 2021.05.13 09:21

Alaposan átvizsgálja szén-dioxid-kibocsátását a Polestar

Fotó: Polestar Media Newsroom

A Polestar megállapodást kötött a Circulor nevű vállalattal. Az egyezség egyik pontja az, hogy a Circulor végigköveti a Polestart ellátási láncán a szén-dioxid-kibocsátást. A Polestar 2030-ra teljes karbonsemlegessé válna.

Hirdetés

A Circulor fő profilja a segítségnyújtás a vállalatoknak abban, hogy azok jobban átlássák az ellátási láncaik, nyomon követhessék az egyes anyagokat, hogy miből, mennyi áll rendelkezésre. Egyben a nyersanyagok forrásának tisztaságát is ellenőrizhetik így a megrendelők, például jelen esetben a Polestar.

A blockchain, vagy blokklánc technológiát a Polestar 2 modell gyártása során is már használja a gyártó, és a Circulorral kötött megállapodás értelmében kiterjeszti működésére a vállalat.

A fentieknek köszönhetően a Polestar képes lesz arra, hogy megmutassa ügyfeleinek az adott autó ökológiai lábnyomát. Ez az adat a gyártó számára is fontos, hiszen a Polestar 2030-ra karbonsemlegessé szeretne válni.

A Polestar célja, hogy minden egyes nyersanyag útján végig tudja követni, ám első körben arra koncentrálnak az együttműködés keretében, hogy az emberi jogok vagy a környezetkárosítás szempontjából kiemelten kockázatos anyagok útját ellenőrizhessék – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink