Gyártók A Volvo leányvállalatánál nem lesz sztrájk

A Volvo leányvállalatánál nem lesz sztrájk

autopro.hu/P.B. | 2023.10.03 09:19

A Volvo leányvállalatánál nem lesz sztrájk

Fotó: Volvo Group

A United Auto Workers (UAW) által képviselt mintegy négyezer munkavállaló megegyezett a Volvo Csoport tulajdonában lévő Mack Trucks-szal helyi idő szerint vasárnap éjfél előtt – közölte a szakszervezet és a vállalat. Így a Volvo cégénél nem lesz sztrájk.

Hirdetés

Stephen Roy, a Mack elnöke közleményében azt nyilatkozta, hogy a megállapodás feltételei jelentősen megnövelik a béreket, és továbbra is első osztályú juttatásokat biztosítanak a Mack alkalmazottainak és családjaiknak. A UAW szakszervezet az X közösségi médiaplatformon jelentette be az üzletet. A UAW szerint a vállalat dolgozóinak körülbelül 98 százaléka támogatta a sztrájkot a múlt hónapban.

A UAW jelenleg a „Detroit Three”-nek nevezett három autógyártó, a General Motors, a Ford és a Chrysler anyavállalata, a Stellantis elleni sztrájk harmadik hetében tart. Ha a Mack dolgozói is sztrájkolni kezdtek volna, az megterhelhette volna a UAW korlátozott sztrájkalapját.

Az 1900-ba alapított Mack honlapja szerint Észak-Amerika egyik legnagyobb közepes és nehéz teherautógyártója. A cég motorokat és sebességváltókat is gyárt, teherautóit pedig közel 30 országban értékesítik. A vállalatot 2000-ben vásárolta fel a Volvo.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink