Gyártók A Volkswagen új modelljei bizonyítják, hogy a hibrid autók is lehetnek bivalyerősek

A Volkswagen új modelljei bizonyítják, hogy a hibrid autók is lehetnek bivalyerősek

autopro.hu/P.B. | 2020.04.18 04:20

A Volkswagen új modelljei bizonyítják, hogy a hibrid autók is lehetnek bivalyerősek

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az új Golf GTE és a Touareg R is remek példa arra, hogy a hibrid meghajtás nem jár komoly lemondásokkal, cserébe viszont sokkal tisztább és környezetkímélőbb, mint a hagyományos üzemanyagok.

Hirdetés

A Volkswagen legújabb modellje, a Touareg R egy plug-in hibrid SUV, ami egy 2,9 literes, V6-os motoron alapuló, az elektromos motorral együtt 456 lóerős jármű. Az autó adottságaival jól illeszkedik a 242 lóerős Golf GTE által megkezdett sorba. Ezek a modellek kiváló bizonyítékként szolgálnak arra, hogy a hibrid meghajtás nem jár a nyomatékról, sebességről és az erőről való lemondással.

A Volkswagen ebben az évben tervezi bemutatni a Golf GTE plug-in meghajtásán alapuló Tiguan GTE-t és a Arteon GTE-t.

Ezek a modellek vonzóvá tehetik az elektromos autókat

Kai Philipp, a VW elektromosan vezérelt autóiért felelős projektmenedzser arról beszélt, hogy ezek a modellek tehetik vonzóbbá az elektromos meghajtást.

A plug-in rendszer nem igényel kompromisszumot a nyomatékot illetően, így a lehető legvonzóbb módon akartuk ötvözni a két technikát – idézi Philippet az Autocar.

Philipp hozzátette, hogy a technika fejlesztésén dolgozik a VW, mert folyamatos céljuk a karbonsemlegességhez való közeledés.

A T-Roc-ból is készülhet plug-in változat

Jelenleg a Volkswagennél a Touareg a legnépszerűbb SUV, így a cég a Touareg R fejlesztésére koncentrált, azonban Philipp nem zárta ki, hogy a T-Roc névre hallgató másik SUV-ból is készül GTE jelzéssel plug-in változat.

A Volkswagen szerint a következő évtizedben növekedés várható a plug-in hibridek iránti keresletben, de ez természetesen attól is függ, hogy a tisztán elektromos meghajtású autók terén milyen fejlődés megy végbe az elkövetkező években.

Kiemelt Partnereink