Gyártók A Vitesco nélkül nem lenne ilyen a Volkswagen ID.3

A Vitesco nélkül nem lenne ilyen a Volkswagen ID.3

autopro.hu/P.B. | 2020.08.13 11:21

A Vitesco nélkül nem lenne ilyen a Volkswagen ID.3

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Continental Csoporthoz tartozó Vitesco szállítja a Volkswagen ID.3-asok elektromos hajtásának központi elemét. A cég készen áll az eszköz sorozatgyártására, melynek szoftverét bármikor képesek frissíteni. Az ID.3-asok kiszállítása ősszel kezdődhet meg.

Hirdetés

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Volkswagen legújabb modellje, az ID.3 hamarosan az utcákra kerülhet. A közelmúltban és a közeljövőben számos elektromos modell jelenik még meg, az elektromos autók technológiai megoldásaiban pedig a Vitesco az egyik vezető beszállító.

Mint írják, a Vitesco ezzel az eszközzel a Volkswagen elektrifikációs ökoszisztémájának részévé vált, ami a Vitesco elektromos hajtásokért felelős alelnöke, Wolfgang Breuer szerint azt bizonyítja, hogy a cég komoly tapasztalattal rendelkezik a területen.

Mit csinál a Vitesco fejlesztése a Volkswagen ID.3-ban?

A Vitesco által fejlesztett, számítógép által irányított hajtásvezérlő egység kifejezetten a Volkswagen új, moduláris (német neve után MEB-nek rövidített) elektromos hajtásláncához lett kifejlesztve. Az egység aktiválja az elektromos motort, valamint szerves része a töltésnek, és a rendszer irányításának.

A készülék lehetővé teszi az autó hálózatba kötését, és így azt is, hogy a szoftverét bármikor frissítsék, emiatt a hagyományos biztonsági előírások mellett a kiberbiztonságra is nagy hangsúlyt fektetett a Vitesco.

A Continental sajtóközleménye szerint a Vitesco az eszköz fejlesztéséhez felhasználta a több éves, elektromobilitás területén szerzett tapasztalatát.

Kiemelt Partnereink