Gyártók A világ öt legnépszerűbb autójából kettő Ford

A világ öt legnépszerűbb autójából kettő Ford

autopro.hu | 2013.11.07 13:05

A világ öt legnépszerűbb autójából kettő Ford

A Polk intézet legfrissebb, 2013 első félévi globális autóeladási elemzése szerint továbbra is a Ford Focust illeti a világ legkelendőbb autójának címe: a tavalyi év azonos időszakához képest 2013 első félévében 20 százalékkal növekedett a Focus globális értékesítése. Mindemellett a Ford Fiesta lett a világ negyedik legkelendőbb modellje, a kisautók között pedig 2013 júniusáig ez bizonyult a legnépszerűbb modellnek. A Ford az egyetlen márka, amely a világ legkelendőbb autóit felsoroló lista első öt helyén két modellel, az első tízben pedig az F-sorozat révén három modellel is szerepel.

Hirdetés

A tavalyi év azonos időszakához képest 2013 első félévében 20 százalékkal, 589 709-re növekedett a Ford Focus globális értékesítése, ami elsősorban a kínai és egyéb ázsiai piacon tapasztalható fellendülésnek köszönhető. 2012 óta a Focus eladásai 137 százalékkal nőttek Kínában, ahol összesen 202 380 ilyen járművet értékesítettek, vagyis Kína számít a modell legnagyobb globális piacának, hiszen minden harmadik Focus itt talált gazdára.

Ford Focus

A vásárlók más ázsiai piacokon is lelkesen fogadták a Focust. A Ford adatai szerint szeptemberig Indonéziában 193, a A Fülöp-szigeteken és Vietnamban 72, Thaiföldön pedig 42 százalékkal nőtt a Focus értékesítése.

Ford Fiesta

A világ öt legkelendőbb autóját felsoroló listán a Focus mellett a Ford Fiesta neve is feltűnik, sőt a kisautók kategóriájában ez a modell bizonyult a legnépszerűbbnek: 2013 első negyedévében 356 437 kelt el belőle világszerte.

A Focus és a Fiesta összesített globális értékesítési eredménye az év első hat hónapjában 946 143 volt, ami 8 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

Kiemelt Partnereink