Gyártók A Tesla csökkenti kínai gyárában a termelést

A Tesla csökkenti kínai gyárában a termelést

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.26 06:21

A Tesla csökkenti kínai gyárában a termelést

Fotó: Tesla

A Tesla állítólag azért csökkentette a kínai üzemében a termelést, mert az elektromos autók értékesítése lassan növekszik, és a világ legnagyobb autópiacán nagyon erős a verseny.

Hirdetés

A Bloomberg bennfentesekre hivatkozva arról számol be, hogy a Tesla a korábbi 6,5 nap helyett csak heti öt napon gyártja a Model 3-at és a Model Y-t a sanghaji üzemben. A bennfentesek szerint, akik a jelek szerint a Giga Shanghai-nál dolgoznak, a Tesla állítólag már március elején bevezette az intézkedést. A fennmaradó időben a gyártósorok két, egyenként 11,5 órás műszakban fognak működni. A források szerint egyelőre nincs egyértelmű jelzés arra vonatkozóan, hogy mikor indul újra teljes kapacitással a termelés.

A Tesla nem reagált a Bloomberg megkeresésére, hogy kommentálja az információt. A Tesla nyilvánvalóan érzi a BYD és társai versenyét a kínai piacon – különösen a BYD tudott jelentős nyereséget elérni az elmúlt években, és növelni a különbséget a Teslával szemben. A Model Y esetében pedig az európai piacot már a berlini gyárból szolgálják ki – bár a Model 3 Highland Európába szánt összes hajtásváltozata Kínából érkezik – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink