Gyártók A szakadék szélén táncol a MÁV Vasjármű Járműjavító

A szakadék szélén táncol a MÁV Vasjármű Járműjavító

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2014.06.26 11:25

A szakadék szélén táncol a MÁV Vasjármű Járműjavító

Egymilliárdos adósság, folytatólagos sikkasztás miatti per, ennek ellenére reménykedő dolgozók és ügyvezetők - június 27-én eldőlhet a szombathelyi üzem sorsa.

Hirdetés

A MÁV Vasjármű Járműjavító és Gyártó Kft. - ahol korábbi cikkünk szerint rendszeresen akadoznak a kifezetések - sorsdöntő taggyűlésre készül. Nemrég új ügyvezetés vette át a céget, amely átalakította a szervezeti struktúrát, a termelést, és újabb haladékot kapott a bankoktól. Ezzel egyelőre sikerült elkerülni a felszámolást, sőt, több régi megrendelőjük is visszatért hozzájuk. A cég felügyelőbizottsága szerint azonban nem alakul jól a társaság jövője, viszont a részletekről csak a taggyűlés után nyilatkoznak - adta hírül a vaol.hu.

Ez a vonat elmegy? Akik dolgoznának, még reménykednek.
Folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség a Vasjármű Kft. öt korábbi vezetője ellen. A vád szerint összesen 1,3 milliárd forintot tulajdonítottak el a cégből. Vagyonukat már zárolták.

Az egymilliárd forintos adósságot felhalmozott MÁV Vasjármű Járműjavító és Gyártó Kft. a szakadék szélén táncol évek óta. A cégnek körülbelül egymilliárd forint a tartozása, ebből 400 millió a banki követelés, a többi a beszállítókkal szembeni tartozás, a köztartozás. Ezzel szemben a vállalatnak mindössze 89 millió forint a saját tőkéje. Mindeddig elkerülték a felszámolást.

Hogy folytathatják-e munkájukat, a június 27-re tervezett taggyűlésen múlik. A cég 65 százalékban a Traininvest Kft. tulajdonában van, 25 százalék a MÁV-é, tíz százalék a dolgozóké, így a fő tulajdonos kezében van a döntés. – Itt valamikor több mint ezerötszáz ember dolgozott, mára csupán 270 maradt – nyilatkozta Kozma Zsolt szakszervezeti titkár.

Kiemelt Partnereink