Gyártók A Škoda megkezdte a Rapid Spaceback sorozatgyártását

A Škoda megkezdte a Rapid Spaceback sorozatgyártását

autopro.hu | 2013.08.23 07:38

A Škoda megkezdte a Rapid Spaceback sorozatgyártását

Hivatalosan is kezdetét vette a Škoda új alsó-középkategóriájú ferdehátú kompakt modelljének sorozatgyártása. Az új modell világpremierje a Frankfurti Autószalonon (IAA) lesz. A Škoda Rapid Spaceback európai piaci bevezetése októberben indul.

Hirdetés

A Rapid Spaceback már a nyolcadik gyártáskezdés ebben az évben a cseh gyártó számára.

Az új modell gyártására tett előkészületek során a Mladá Boleslav-i gyárat bővítették, így például új hegesztő robotokat szereltek fel a gyári szabadságolások ideje alatt. A Rapid Spaceback gyártása egy gyártósoron folyik a jelenlegi Fabia modellel. A Škoda Mladá Boleslavban gyártja az Octavia, az Octavia Combi és a Rapid modelljeit is.

A Škoda a Rapid Spaceback-kel bővíti tovább modellpalettáját, amely a Škoda Fabia és a Škoda Octavia közötti piaci rést hivatott betölteni. A cseh gyártó először kínál olyan kompakt modellt, mely a Škoda praktikus tulajdonságait ötvözi a kedvelt ferdehátú formával. Jellegzetes Škodamodellként a Rapid Spaceback bőséges térkínálattal, „Simply Clever” ötletek sokaságával, csúcsszínvonalú biztonsággal, kedvező üzemanyag-fogyasztással és kiváló ár/érték-aránnyal érkezik a piacra.

Az új Octavia és Octavia Combi, illetve a Rapid és Rapid Spaceback modellek gyártására tett előkészületek során a Mladá Boleslav-i gyár többek között új karosszéria- és teljesen automatizált beltér fényező részleggel és a legkorszerűbb présüzemmel bővült. Áprilisban elkészült a Škoda új, rendkívül korszerű logisztikai raktárbázisa, amely az eddigieknél jóval gyorsabban, rugalmasabban és hatékonyabban elégíti ki a jármű- és motorgyártás alkatrészigényét.

Kiemelt Partnereink