Gyártók A Peugeot a nagycsaládos autók szakértője

A Peugeot a nagycsaládos autók szakértője

autopro.hu | 2019.07.24 11:30

A Peugeot a nagycsaládos autók szakértője

A vadonatúj Riftertől a többszörösen díjnyertes 5008-as szabadidőjárművön át a Traveller / Expert Kombi párosig terjed a Peugeot hét vagy több utas szállítására alkalmas, ezért a nagycsaládos állami kedvezmények igénybe vételére jogosult modelljeinek kínálata.

Hirdetés

Ezzel a három, markánsan eltérő méretű, karakterű és árú modellel gyakorlatilag hiánytalanul lefedi a teljes piaci keresletet a márka. A Peugeot egyébként százhuszonkét évvel ezelőtt, 1897-ben építette meg első kisbuszát, a nyolcszemélyes Type 20-ast.

Izgalmas evolúció

Izgalmas evolúción ment át a márka SUV – crossover termékvonala is, amíg a friss és sportos 4007-től a buszlimuzin fogalmát új alapokra helyező, előző generációs 5008-ason át eljutott a Peugeot jelenlegi kínálatának talán legsokoldalúbb típusáig, a Peugeot 5008-as SUV-ig. A 2017-ben bevezetett, év autója díjjal is kitüntetett 3008-as műszaki alapjaira épülő 7 személyes SUV hatalmas tengelytávolságával, a kategória élvonalába tartozó csomagtartójával és egyedülálló variálhatóságával tűnik ki.

Az 5008-ban teljesen különálló, sínen mozgatható és dönthető támlájú hátsó üléseket találni
Az 5008-ban teljesen különálló, sínen mozgatható és dönthető támlájú hátsó üléseket találni

A kompakt SUV modellben teljesen különálló, sínen mozgatható és dönthető támlájú hátsó üléseket, 3 hátsó Isofix rögzítést vagy egyetlen mozdulattal kiszedhető, szintén állítható támlájú harmadik sori üléseket találni.

Különösen nagy térmágus

A számtalan nemzetközi díjjal jutalmazott, sokoldalú 5008 mellett egy-egy igazi multitalentum: a Rifter és a Traveller / Expert Kombi várja a nagycsaládos érdeklődőket. Az előbbi különösen nagy térmágus: az 5008-asnál is rövidebb, 4,4 méteres verzióban is elfér hét teljes értékű ülés, a 475 centiméteres, nyújtott (279 helyett 298 cm) tengelytávú változat pedig még a harmadik üléssorban is komfortos utazást garantál, a harmadik sor üléseit kiemelve pedig több mint egy köbméteres csomagtartót kapunk.

A Rifter 100, 110 és 130 lóerős benzin- illetve dízelmotorral rendelhető
A Rifter 100, 110 és 130 lóerős benzin- illetve dízelmotorral rendelhető

A Peugeot Rifter kényelmes vezethetőségéről a 100, 110 és 130 lóerős kivitelben kapható benzin- és dízelmotorok, opcionálisan 8 fokozatú Aisin automata sebességváltó, valamint a rossz út- és időjárási viszonyokhoz is alkalmazkodni képes Grip Control rendszer gondoskodik. Utóbbi a kipörgésgátló vezérlésével biztosítja a maximális vonóerőt csúszós úton és könnyű terepen.

EMP2 padlólemez

Az i-Cockpit vezetői környezet mellett van még valami, ami összeköti a Riftert és az 5008-ast, valamint a Peugeot Traveller / Expert Kombi párost is: ez az EMP2 padlólemez, a Peugeot legmodernebb platformja, amely komfortos rugózást, kiegyensúlyozott menetdinamikát, valamint kiváló zaj- és rezgéscsillapítást biztosít a rá épülő járműveknek.

Többletszolgáltatások

A Traveller és az Expert Kombi ugyanannak az éremnek a két oldala. Mindkettő háromféle karosszériahosszal (461, 496 és 531 cm), kétféle tengelytávval (293 vagy 326 cm), hat-kilenc üléssel kapható, jobbára motorkínálatuk is megegyezik (100, 120 és 150 lóerős dízelmotorok).

A Traveller igényes bőrkárpitozással is elérhető Képek: Peugeot
A Traveller igényes bőrkárpitozással is elérhető Képek: Peugeot

Ugyanakkor a Traveller elegánsabb részletmegoldásai mellett olyan kényelmi többletszolgáltatásokat is nyújt, mint a 180 lóerős, kétliteres dízelmotor, a nyolcfokozatú automata sebességváltó, a sínen csúsztatható, osztva dönthető második és harmadik sori ülések, a legmodernebb vezetőtámogató rendszerek vagy éppen az igényes bőrkárpitozás.

Kiemelt Partnereink