Gyártók A második villamos már elindult Debrecenben

A második villamos már elindult Debrecenben

MTI | 2014.02.26 15:03

A második villamos már elindult Debrecenben

Az új vonal kialakítását és a járművek érkezését követően február 26-án a forgalom megindulásával célhoz ért a jelentős közlekedési fejlesztés az ország második legnagyobb városában.

Hirdetés
Az első szerelvény 2013 májusában érkezett

A villamosberuházás keretében 18 spanyol járművet vásárolt a Debreceni Közlekedési Zrt. (DKV), és 8 kilométernyi, felerészben füves pályát építettek - mondta el Nagy Attila, a cég vezérigazgatója. Tizenöt jármű már Debrecenben van, ebből 13 levizsgázott, 11-et szerdán forgalomba is helyeztek. A 20 milliárdos beruházás 80 százalékos európai uniós támogatással valósult meg, 10-10 százalékot pedig a központi költségvetés, illetve a helyi önkormányzat biztosított a projekthez - fűzte hozzá a DKV első embere.

Debrecenben illeszették össze a járműtesteket

Jesus Esnaola, a spanyol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) vezérigazgatója elmondta: villamosaik a világ számos városában közlekednek. Szavai szerint különös figyelmet fordítottak a gyártásnál a speciális műszaki igények kielégítésére, s reményét fejezte ki, hogy a következő magyarországi villamosprojektekben is lesz szerepe a CAF-nak.

Így épült az új sínpálya

A debreceni villamoshálózat fejlesztéséről ezen a honlapon található részletes tájékoztatás.

Kiemelt Partnereink