Gyártók A Lexus szerint olyan divatos az NX, mint egy karóra

A Lexus szerint olyan divatos az NX, mint egy karóra

autopro.hu | 2014.07.15 16:19

A Lexus szerint olyan divatos az NX, mint egy karóra

A márka a 2014-es Pekingi Autószalonon mutatta be prémium középkategóriás szabadidő-járművét, az NX-et, a széria az év második félévétől kapható a világpiacokon.

Hirdetés

A modell fedélzetén egy sor innovatív technológiai megoldással találkozhatunk, köztük a Lexusnál első ízben alkalmazott, vezeték nélküli töltővel, amely hordozható elektronikus berendezések töltésére szolgál. Ugyancsak itt debütál az új, érintőfelületes remote touch kezelő. Emellett körkamerás panoráma monitort, teljes körű multi-információs kijelzőt (benne a márkánál korábban még nem alkalmazott gyorsulásmérővel és töltőnyomás-kijelzővel), a menetinformációkat a szélvédőre vetítő head-up display rendszert, holttérfigyelő rendszert, hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszert kínál.

– Akárcsak a kiváló minoségű sportórák, kerékpárok vagy divatcikkek, az NX a prémium városi sportfelszerelések legjavát testesíti meg. A luxus az apró, ám fontos részletekben rejlik. Ha eltekintünk a fényűző részletektől, az NX tökéletes kiegészítője a mindennapi életnek – mondta Takeaki Kato főmérnök.

NX 300h
Az NX hibrid hajtásláncát kifejezetten a középkategóriás SUV-hoz fejlesztették ki, elemei a 2,5 literes, Atkinson-ciklusú belső égésű motorja, a generátor, a villanymotor és az akkumulátorcsomag. A rendszer összteljesítménye 145 kW (197 LE). A hibrid NX egyedi jellemzője a rugózott tömegek változó csillapítása, ami egyenetlen útfelületen csökkenti a karosszéria hosszirányú bólintását, ezáltal javítja a menetkomfortot és a stabilitást.

NX 200t
A vadonatúj, kétliteres turbómotort elsoként alkalmazza a Lexus. A kiváló üzemanyagfogyasztást élvezetes gyorsító képességgel és egyedi menetdinamikával társító eroforráshoz kifejezetten az NX modellhez hangolt, hatfokozatú automata sebességváltó társul. A motor legnagyobb teljesítménye 175 kW (238 LE) a 4800-5600 percenkénti fordulatszámtartományban, a maximális forgatónyomaték 350 Nm 1650-4000 fordulat/perc között. A kétliteres turbómotort több mint egymillió kilométeren át tesztelték a legkülönfélébb, olykor igen kíméletlen környezeti és menetviszonyok között. Az új turbómotor a világon elsőként kombinálja a vízhűtéses hengerfejbe integrált leömlőt twin scroll turbófeltöltővel. Az új turbómotor karakterisztikájához hangolták hatfokozatú automata sebességváltót. A vezérlés kiszámítja a pillanatnyi nyomatékszükségletet, és a lehetőségek szerint maradéktalanul biztosítja a közvetlen gázreakciókat, a kiváló gyorsító képességet, és kedvező üzemanyag-fogyasztást eredményez.

NX 200
A Lexus Valvematic rendszere a szelepnyitási szög, illetve a VVT működtetés elnyújtása révén biztosít magas forgatónyomatékot a kétliteres szívómotorból. Az erőforrás magas sűrítési viszonya és a homogén keverékképzést elosegítő, érintő irányban elhelyezett befecskendezői révén a teljes fordulatszám-tartományban erőteljes teljesítményt biztosít.

Kiemelt Partnereink