Gyártók A kínai autóipar már a szomszédban dörömböl

A kínai autóipar már a szomszédban dörömböl

autopro.hu/B.B. | 2017.10.27 06:33

A kínai autóipar már a szomszédban dörömböl

Bejelentette első, Kínán kívül felépítendő kutató-fejlesztőközpontját a Great Wall Motors. Az új telephelyen hamarosan száz mérnök foglalkozik majd a gyártó elektromos fejlesztéseinek további csiszolgatásával, tőlünk alig pár száz kilométerre, Alsó-Ausztriában.

Hirdetés

Alig pár napja írtuk meg, hogy minden korábbinál közelebb lehet a kínai autógyártók európai benyomulása – a verseny még élesebbé válásának hamar jött az első konkrét jele, hiszen a Great Wall Motors bejelentette, hamarosan K+F-központot nyit az ausztriai Kottingbrunnban.

Az új telephely a távol-keleti autógyártó első, Kínán kívüli kutató-fejlesztőbázisa lesz, a helyszínen száz mérnök foglalkozik majd elektromos hajtásláncok fejlesztésével és finomhangolásával. Az új központ megnyitása nagy és jelképes lépés a Great Walltól, hiszen eddig Európában mindössze egy bulgáriai összeszerelőüzemmel képviseltették magukat.

Az osztrák fejlesztőközpontot az osztrák származású Markus Schermann vezeti majd, a munka jelenleg öt fő bevonásával már zajlik, és már most további húsz pozíciót hirdet a gyártó, köztük rendszer-, hardver- és elektromotor-fejlesztőket.

A száz fős telephely nem számít különösebben nagynak, ám annál nagyobb hozzáadott értékkel rendelkezik. A magas szakképzettséget igénylő munkahelyek létrehozásával a Great Wall valószínűleg hosszútávú és stratégiailag kiemelten fontos beruházást telepít Ausztriába, melynek versenyképességét a következő három évben további tízmillió eurós befektetéssel igyekszik majd megalapozni.

Bár Európában nem túl ismert, érdemes megismerkedni a Great Wall Motorral. A viszonylag fiatal, 1984-ben alapított autógyártó nyolcvanezer alkalmazottjával Kína egyik legnagyobb autógyártójának számít. 2016-ban világszerte 1,07 millió személykocsit értékesített, ez az előző évhez képest 26 százalékos növekedést jelent. A cég idén májusban mutatta be első elektromos autóját, a C30EV-t.

Kiemelt Partnereink