Gyártók A francia állam áldását adja a gigantikus egyesülésre

A francia állam áldását adja a gigantikus egyesülésre

autopro.hu/B.A. | 2019.12.17 16:08

A francia állam áldását adja a gigantikus egyesülésre

Médiaértesülések szerint a PSA csoportban 12 százalékot birtokló francia állam is támogatja a PSA és a Fiat Chrysler (FCA) csoport egyesülési terveit.

Hirdetés

A hír pozitív, hiszen a francia állam ellenállásának jelentős szerepe volt, abban hogy idén a Renault-Fiat egyesülés meghiúsult – hívta fel a figyelmet az Erste Befektetési Zrt.

A negyedik legnagyobb autógyártó lehet

Október végén szivárgott ki, hogy a két vállalat egyesülne. November végén már arról szóltak a hírek, hogy heteken belül megköti a megállapodást a világ negyedik legnagyobb autóipari csoportjának létrehozásáról a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) és a francia Peugeot (PSA) konszern – számolt be az autopro.hu.

Munkacsoportok

Az egyesülés tető alá hozásának előkészítésére kilenc munkacsoportot állított fel a két autóipari csoport. A munkacsoportokat Doung Ostermann, az FCA pénzügyi igazgatója és Olivier Bourges, a PSA stratégiai igazgatója vezeti.

Szinergiák

A várható szinergiák gyárbezárások nélkül is elérhetik a 3,7 milliárd eurót éves szinten, melynek 80 százaléka négy éven belül realizálódna. Az egyszeri költségeket 2,8 milliárd euróra becsülik – írta meg korábban az autopro.hu. Az új, várhatóan holland társaságot a párizsi, a milánói és a New York-i tőzsdére is bevezetnék.

Nyitókép: Pixabay

Kiemelt Partnereink