Gyártók A Ford gamerek segítségével tervez autót

A Ford gamerek segítségével tervez autót

autopro.hu/Sz.K. | 2020.03.14 08:19

A Ford gamerek segítségével tervez autót

Fotó: Ford

A Ford of Europe olyan új autót tervez, amely egy átlagos járműhöz képest picit szokatlan. Példának okáért a fizikai valóságban nem fog létezni, továbbá nem csak a Ford tervezőcsapata dolgozik rajta, hanem gamereket (profi számítógépes játékosokat) is felkértek, hogy segítsenek a tervezésben.

Hirdetés

A vállalat bejelentése szerint A Team Fordzilla, a vállalat európai e-sport csapatának kapitányai, illetve a világ más tájairól érkező gamerek is segítenek a tervezésben. A projekt mögötti elképzelés szerint olyan járművet akarnak készíteni, melyet nem korlátoz a valóság sem költség, sem praktikum, sem technológiai szintjén. Ezzel továbbá lehetőséget adtak a gamereknek, hogy autót készítsenek maguknak, és ne csak egy valódi autó számítógépes mását használják. A Ford elmondása szerint a vállalat az autót jelenleg Team Fordzilla P1-nek hívja, és azt reméli, hogy legalább egy, de inkább több videójátékban szerepelni fog, noha ez csak a Ford és a játékfejlesztők tárgyalásain fog állni.

Mi is szavazhatunk az autóról

A tervezési folyamat a héten indul, ekkor dől majd el, milyen típusú lesz az autó. A hivatalos Team Fordzilla Twitter oldal osztja meg a friss híreket, továbbá kérdőíveket is tesznek fel a végső döntés meghozatala érdekében. Az első kérdőív március 11-én került fel. A tervek szerint legvégső esetben a tervek néhány hónapon, de legkésőbb egy éven belül elkészülnek. Kíváncsian várjuk, hogyan tér el ez a tervezés a fizikai valóságban létező autók tervezésétől.

Nem egyedülálló a Ford projektje

Ahogy azt az Autoblog.com is megírta, a projekt a Vision Gran Turismo járműsorozat és a Local Motors Rally Fighter tervezési folyamatának kombinációja. Előbbi egy együttműködés volt a Polyphony Digital, a Gran Turismo fejlesztője, és az autógyártók között, hogy különleges járműveket fejlesszenek a játék számára, utóbbi pedig közösségi finanszírozásból létrejött autóterveken nyugodott, és megszavaztatták őket az emberekkel, így jött létre az LS V8-meghajtású off-road sport kupé. Mindkét projektből nagyon menő járművek születtek, így optimistán állunk a Team Fordzilla projekthez is.

Kiemelt Partnereink