Gyártók A Ford belátja a beláthatatlan kereszteződéseket is

A Ford belátja a beláthatatlan kereszteződéseket is

autopro.hu | 2015.06.25 09:29

A Ford belátja a beláthatatlan kereszteződéseket is

Az első hűtőrácsba beépített osztott első kamera 180 fokos képet ad a keresztirányú forgalomról, amit a vezető egyébként csak akkor láthatna, ha beljebb állna meg a kereszteződésben. Az új kamerarendszer megoldást jelent a beláthatatlan kereszteződések és más, hasonló helyszínek jelentette problémákra.

Hirdetés

A Ford olyan kameratechnológiát vezet be, ami akkor is be tud pillantani a sarok mögé, amikor az autós még semmit nem lát; az új rendszer csökkenti a stresszt, és segíthet az ütközések megelőzésében.

Az új S-MAX és Galaxy modellekhez opcióként már megrendelhető innovatív osztott első kamera az első hűtőrácsba épített videokamera segítségével 180 fokos látószögű képen jeleníti meg az autó előtti terület képét. Ez kiváló szolgálatot tesz a beláthatatlan kereszteződésekben vagy a kocsibejáróról való kihajtáskor, hiszen a berendezés nemcsak a közelítő járműveket, hanem a kerékpárosokat és a gyalogosokat is tisztán jelzi.

A szegmensben elsőként kínált technológia egyetlen gombnyomással aktiválható. Az első hűtőrácsba épített, 1 megapixel felbontású kamera valós idejű, 180 fokos látószögű képe a jármű 8 colos érintőképernyőjén jelenik meg. A vezető jól láthatja az úton haladó járműveket az autó mindkét oldalán, és persze előtte is. A mindössze 33 mm széles kamerát egy különleges tervezésű, kihajló, nagy nyomású mosóberendezés tartja tisztán, ami a szélvédőmosó használatakor automatikusan aktiválódik.

Az Európai Közlekedésbiztonsági Megfigyelőközpont SafetyNet projektjének adatai szerint az autósok mintegy 19 százaléka szenvedett már balesetet a nehezen belátható kereszteződések miatt. Az Egyesült Királyság Közlekedési Minisztériuma szerint 2013-ban a közúti balesetek 11 százalékában játszott szerepet a rosszul átlátható forgalom.

Kiemelt Partnereink