Gyártók 9 millió BMW-t gyártottak Dingolfingben

9 millió BMW-t gyártottak Dingolfingben

autopro.hu | 2014.02.21 07:21

9 millió BMW-t gyártottak Dingolfingben

Február 15-én Robert Küssel, az üzem vezetője és Dirk Werner, a BMW DTM csapatának versenyzője adta át a tulajdonosnak a gyártósorról legördült kilencmilliomodik modellt, egy BMW M6 Gran Coupét.

Hirdetés

A BMW 6-os sorozatának jelenlegi, harmadik generációja nagyban hozzájárul a BMW sikereihez: a tavalyi évben mintegy 26 ezer darabot értékesített belőle a bajor gyártó világszerte. 2013 márciusában a BMW a dingolfingi üzemben beindította luxuskupéja, a BMW M6 Gran Coupé sorozatgyártását is.

A kilencmilliomodik dingolfingi BMW előtt Dirk Werner, Dirk és Heidi Shulz és Robert Küssel

A BMW 6-os sorozatát hagyományos kapcsolat fűzi a dingolfingi gyárhoz: 1978 nyarán a gyárban kezdődött el a BMW 635 CSi gyártása, amit nem sokkal később a BMW M635 CSi gyártása is követett. Utóbbi modell 255 kilométer/óra végsebességével akkoriban a BMW történetében valaha gyártott leggyorsabb négyüléses modellnek számított. Amikor a 6-os sorozat első generációjának utolsó darabja is legurult a gyártósorról, már tudni lehetett, hogy néhány hónappal később a létesítményben beindul a BMW 850i gyártása. A sportos kupét ezt követően közel tíz éven át gyártották Dingolfingban.

A BMW 645 Ci modellel a dingolfingi gyár 2003-ban megkezdte a luxuskupék második generációjának gyártását. A Coupé, Cabrio, Gran Coupé és mindezek M változataiból álló széles modellpalettának köszönhetően a BMW 6-os sorozat darabszáma időközben több mint duplájára növekedett.

Az utolsó simításoknál az új tulajdonos (balra) is segédkezett

A dingolfingi gyár a BMW egyik legnagyobb autógyártó üzeme, amelyben körülbelül 18 ezer 500 ember dolgozik a BMW 3-as, 5-ös, 6-os és 7-es sorozat modelljein. A gyárban 2013-ban több mint 340 ezer járművet gyártottak. A BMW zászlóshajójának számító BMW M6 Gran Coupé kizárólag a bajor gyártó dingolfingi üzemében készül. A BMW 4-es Gran Coupé sorozatgyártásának idén márciusi beindításával a Dingolfingban gyártott modellek száma ötre, a gyártósorról leguruló különböző modellváltozatok száma pedig tizenhétre nő.

Kiemelt Partnereink