Gyártók 295 embert rúg ki az Aston Martin

295 embert rúg ki az Aston Martin

Biró Csongor | 2015.10.15 13:30

295 embert rúg ki az Aston Martin

A brit Aston Martin átszervezi tevékenységét és megválik a pénzt csak felemésztő projektjeitől. Ennek megfelelően közel 300 dolgozónak mondanak fel.

Hirdetés

A brit luxusautó-gyártó az év elején 2100 embert foglalkoztatott, a létszám hetedétől azonban kénytelen megválni. A dolgozók többségének korai nyugdíjazást kínálnak fel, de a céget önkéntesen elhagyók után sem vesznek fel újakat. Mindeközben a termelési és bevételi terveken nem változtat az Aston Martin ügyvezetése. Az intézkedés összefügg azzal a korábbi bejelentéssel, hogy a vállalat felerősíti törekvéseit az elektromos autók piacán.

A DBX tanulmányautó alapjain hamarosan megépíthetik azt a szabadidő-autót, amellyel az idén a piacra lépő Tesla Model X ellen versenyezhetnek a gazdag, de környezettudatos vásárlók kegyeiért. Az új autó gyártásának lehetséges helyszínét lázasan kutatják, Andy Palmer Aston-főnök tizenkilencről hat lehetséges helyszínre szűkítette a találatokat: köztük van Alabama állam, Wales, Anglia (Warwickshire, Birmingham és Coventry) és Kelet-Európa is. Magyarországi kapcsolatfelvételről nincs tudomásunk, de a térség és Wales mellett szól az EU-s támogatás lehetősége.

Az Aston Martin 2007-ben vált ki a Fordból, 2013-ban 39 millió dolláros adózás előtti veszteséget jelentett be, a cég saját közlése szerint 2016 után várható a nyereségessége.

Kiemelt Partnereink