Gyártók 2024-től indul az elektromos MAN teherautók gyártása

2024-től indul az elektromos MAN teherautók gyártása

autopro.hu/P.B. | 2021.06.14 08:19

2024-től indul az elektromos MAN teherautók gyártása

Fotó: MAN Truck & Bus

Az MAN Münchenben fogja gyártani az elektromos teherautóit, a gyártó tervei szerint 2024-ben indul be a sorozatgyártás. A projekthez kapcsolódóan nemrégiben nyitott elektromobilitási központot az MAN Münchenben.

Hirdetés

Egy négyezer négyzetméteres területen tesztelik a dolgozók a sorozatgyártás beindításához szükséges technológiákat az MAN központjában. Ha minden a terv szerint halad, 2023 végén az MAN dolgozói már megfelelő kvalitásokkal fognak rendelkezni ahhoz, hogy 2024-ben elinduljon az elektromos MAN teherautók sorozatgyártása.

Ezzel egyidőben egy még komolyabb játékos, egy elektromos kamion bemutatását is tervezi a gyártó 2024-től.

Andreas Tostmann, az MAN vezérigazgatója a projektről elmondta, hogy az elektromobilitás az egyik kulcsfontosságú technológiája a jövő szállítmányozásának.

Elektrifikálódik az MAN

Az MAN jelenleg csak kis megrendelésekre gyárt elektromos teherautót, az eTGM-et. Az eTGE kisbusz és a Lion’s City E autóbuszok viszont már sorozatgyártásban készülnek, mindkét modell tisztán elektromos hajtással rendelkezik.

Bár ez a piac egyelőre még lassabban fut fel nemcsak a személyautókhoz, de a buszokhoz képest is, a Volkswagen Csoporthoz tartozó MAN azzal számol, hogy pár éven belül drasztikusan meg fog nőni a kereslet az elektromos haszongépjárművek iránt.

Kiemelt Partnereink