Archív Újabb nyersanyag hiánya fenyegeti a német járműipart

Újabb nyersanyag hiánya fenyegeti a német járműipart

autopro.hu/P.B. | 2021.11.05 09:21

Újabb nyersanyag hiánya fenyegeti a német járműipart

Fotó: Stellantis Media

A német pénzügyminiszter is figyelmeztet a kialakult helyzet miatt, ugyanis egyre kevesebb magnézium áll az autógyártók rendelkezésére. Rosszabb esetben a chiphiányhoz hasonló helyzet alakulhat ki.

Hirdetés

A magnézium az autók és a repülők gyártásához is fontos alkotóelem, azonban most túl kevés áll belőle rendelkezésre. Egy szóvivő szerint a leköszönő német pénzügyminiszter, Peter Altmaier és csapata a német nyersanyagügynökséggel, a pekingi kereskedelmi kamarával és a pekingi német nagykövetséggel is egyeztetett a helyzet javításának érdekében. A jelentések szerint Kína intézkedéseket hozott a magnéziumtermelés növelésére.

A nyersanyagügynökség jelentése szerint a magnéziumellátás helyzete legalább az év végéig feszült marad. Ennek oka a kínai magnéziumexport visszaesése - Kína a világ piacvezetője 85 százalékos piaci részesedésével.

Október közepén a Fémmunkások Szövetsége a magnéziumellátás szűk keresztmetszete miatt figyelmeztetett, és felszólította a német kormányt, hogy „sürgősen kezdeményezzen diplomáciai tárgyalásokat Kínával" a német ipar ellátásának biztosítása érdekében – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink