Archív Új tulajdonosa lesz a Protean Electric-nek

Új tulajdonosa lesz a Protean Electric-nek

autopro.hu/P.B. | 2021.11.12 14:23

Új tulajdonosa lesz a Protean Electric-nek

Fotó: Protean Electric

A kerékbe integrálható hajtások specialistájaként ismert, 2008ban alapított brit Protean Electric új tulajdonos alá került, miután a Bedeo felvásárolta a céget, mely korábban a svéd NEVS tulajdonában állt.

Hirdetés

A brit cég legkiemelkedőbb terméke az elektromos autókhoz, kishaszonjárművekhez és egyéb közlekedési megoldásokhoz készült in-wheel motor (IWM), azaz a kerékbe integrálható hajtás volt. A céget 2019-ben a Saab utódvállalata, a NEVS (National Electric Vehicle Sweden) vásárolta meg, mely a kínai Evergrande ingatlancsoporthoz tartozik.

A NEVS az Evergrande financiális problémái után került bajba – háromszáz alkalmazottól kellett megválnia a cégnek, és most új befektetőt is keresnek a vállalat vezetői, így nem csoda, hogy a Proteant eladták.

Brti kézbe kerül a brit cég

A Bedeo egy 2009-ben alapított, londoni székhelyű beszállító, mely az utóbbi években egyre inkább az elektromos járművek alkatrészeire specializálódott, így illik a portfóliójába a Protean tevékenysége.

A tranzakció részleteiről nem árultak el részleteket a felek, de annyit tudni, hogy a Protean az eddigi vezetőségével folytatja a tevékenységét – írja az electrive.com.

A Bedeo azután indult növekedésnek, hogy egyik befektetője, a Ludgate sikeres tőkeemelést hajtott végre. A növekedési stratégiában a Protean felvásárlása az első akvizíció. A Protean legfőbb partnere ezután is az amerikai Local Motors marad.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink