Archív Tovább éledezik az amerikai autóipar

Tovább éledezik az amerikai autóipar

autopro.hu/P.B. | 2020.10.05 10:19

Tovább éledezik az amerikai autóipar

Fotó: Pexels

A legfrissebb, előzetes negyedéves adatok alapján az Egyesült Államok autóipara tovább javult az elmúlt hónapokban. A nagy autógyártók termékei iránt nőtt a kereslet, folyamatos a javuló a tendencia, de a tavalyi adatokat még biztosan nem éri el a járműipar.

Hirdetés

Összességében ugyan még elmarad az idei év a 2019-eshez képest, az amerikai gazdaság egyre inkább kilábal a koronavírus-járvány okozta válságból. Elaine Buckberg, a General Motors közgazdásza szerint például az alacsony kamatú hiteleknek köszönhetően nőttek az újautó-eladások, ugyanis egyre több embernek van lehetősége autót venni.

A harmadik negyedév persze idén más volt, mint korábban: általában ilyenkor jelennek meg új modellek, amiket aztán az év végén, az ünnepi időszakban már megvásárolhatnak a vevők. Ebben az évben viszont a tavaszi gyárleállások miatt másképpen alakult az új modellek megjelenése: ami lehetett, piacra került, a többi modell pedig már várhatóan jövőre kerül az utcákra.

Javuló számok

A GM a tavalyi harmadik negyedévhez képest tízszázalékos visszaesést ért el. A vállalat előzetes adatai szerint továbbá ebben a negyedévben a másodikhoz képest négymillióval több, összesen 15,9 millió autót adtak el globálisan.

A Fiat Chrysler amerikai eladásai szintén tíz százalékot estek a tavalyi évhez képest, de a második negyedévhez viszonyítva 38 százalékos volt az eladások növekedése. A Toyota összességében 11 százalékkal zárt rosszabb negyedévet, ám szeptemberben még tavalyhoz képest is 16 százalékos növekedést ért el – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink