Archív Romlott a német járműipar gazdasági hangulata

Romlott a német járműipar gazdasági hangulata

autopro.hu/P.B. | 2021.01.08 13:18

Romlott a német járműipar gazdasági hangulata

Fotó: Volkswagen Newsroom

Rövid távon egyértelműen borúsak a német járműipari vállalatok és azok beszállítóinak hangulata, középtávon viszont már pozitívabb várakozásokkal találkozni. A mostani, szigorú korlátozások nem tesznek jót a német autóiparnak.

Hirdetés

Decemberben az előző hónaphoz képest 5,4 százalékkal rosszabbnak értékelték helyzetüket a német járműipari vállalatok, emellett a munkahelyek száma is csökken a szektorban az ifo Intézet szerint.

Az ifo minden hónapban megkérdezi a gazdasági szereplőket arról, hogy milyennek érzik a helyzetüket az előző hónaphoz képest, valamint arról is, hogy milyenek a várakozásaik. Míg novemberben az októberihez képest öt ponttal jobb volt a járműipar hangulata, ez decemberben 5,4 ponttal csökkent a százas skálán.

A jövőkép pozitív

Ugyan a fentiek mellett jelenleg a vállalatok termeléssel kapcsolatos várakozásai is csökkentek, középtávon már jobb a szektor hangulata. A német járműipar júniusra várja helyzetének jobbra fordulását – írja az Automobilwoche.

Klaus Wohlrabe, az ifo kutatásának vezetője úgy értékelte az eredményeket, hogy a német járműipar megérzi a jelenlegi, szigorú német korlátozásokat, de már látszik a fény az alagút végén.

Kiemelt Partnereink