Archív Komolyabb óvintézkedéseket akarnak a német vállalatok

Komolyabb óvintézkedéseket akarnak a német vállalatok

autopro.hu/P.B. | 2021.11.08 06:21

Komolyabb óvintézkedéseket akarnak a német vállalatok

Fotó: Bosch Media Service

A koronavírus-járvány terjedése miatt a német nagyvállalatok vezetői óvintézkedések bevezetését szeretnék a munkavállalóik biztonsága érdekében – legalábbis egy friss felmérés eredménye szerint szigorúbban határoznák meg azt, ki mehet be a munkahelyekre.

Hirdetés

A Handesblatt megbízásából készült felmérés szerint a DAX-vállalatok (azaz a német tőzsdén jegyzett cégek) vezetői úgynevezett 3G-szabályozást szeretnének bevezetni. A 3G ez esetben azt jelenti, hogy csak beoltott, negatív teszttel rendelkező, vagy a fertőzésen átesett dolgozók (Geimpfte, Genesene vagy negativ Getestete – 3G) léphetnének be a gyárakba és irodákba.

Az Automobilwoche cikke szerint többek között az Allianz, a Continental, az RWE és a Vonovia vezetősége is a szabályok szigorítása mellett van.

Nem mindenki vár az államra

Szintén a Handesblatt ír arról, hogy több olyan német nagyvállalat is van, melyek jogalap nélkül vezettek be 3G, vagy ahhoz hasonló szabályozást – jellemzően azt írják elő a dolgozóiknak, hogy oltassák be magukat vagy mutassanak be két napnál nem régebbi, negatív koronavírus-tesztet. A német törvények megengedik, hogy a munkavállalók megadják az oltási státuszukat a munkáltatójuknak.

Vannak olyan cégek is – például a Bayer -, ahol az oltás vagy a negatív teszt fejében a gyáron vagy az irodán belül sem a távolságtartási szabályokra nem kell ügyelni, sem maszkot nem kell hordani.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink