Archív Jól halad nagyhatalmi törekvéseivel Indonézia

Jól halad nagyhatalmi törekvéseivel Indonézia

autopro.hu/P.B. | 2020.12.18 16:22

Jól halad nagyhatalmi törekvéseivel Indonézia

Fotó: Facebook/CATL Battery

Ötmilliárd dolláros beruházást tervez a kínai CATL Indonéziában, ami egy új gyár felépítését jelenti. A helyi kormány szerint a Tesla is nagyberuházást tervez az országban. A CATL új üzeme 2024-ben kezdheti meg a termelést.

Hirdetés

Egyelőre nem tudni, mekkora kapacitása lesz az épülő gyárnak, de az már hivatalos, hogy a CATL akkumulátorgyárat épít Indonéziában. A hír annak fényében nem meglepő, hogy az indonéz kormány novemberben jelentette be, hogy akkumulátor-nagyhatalmat szeretne csinálni az országból. Az ötlet nem légből kapott: Indonézia rendelkezik a világ legnagyobb nikkel tartalékával, a Föld nikkel készletének 24 százaléka ebben az országban található.

Az indonéz kormány szerint a Tesla is beruházásokat tervez az országban, ezt azonban más forrásból még nem erősítették meg. A kormány egy ideje már tervezi, hogy iparágat építsen az ásványkincsei köré, Ázsia legnagyobb piaca lehet 2030-ra az ország a lítium-ionos akkumulátorok területén.

Autót is gyártanának

Az indonéz kormány az akkumulátorgyártás mellett a járműipar egyéb területeivel is próbálkozik. A tervek szerint a Hyundai építene gyárat az országban, pontosabban elektromos járműveket szerelnének össze Indonéziában.

A dél-koreai OEM 1,5 milliárd dollárból üzemelné be a gyárat 2030-ig, de a Toyota is gyárat épít Indonéziában – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink