Archív Jó időszak vár a hidraulikus folyadékokat gyártó cégekre

Jó időszak vár a hidraulikus folyadékokat gyártó cégekre

autopro.hu/P.B. | 2020.08.19 08:21

Jó időszak vár a hidraulikus folyadékokat gyártó cégekre

Fotó: Pixabay

A múlt héten tartott konferenciát az NFPA, az Egyesült Államok hidraulikus folyadékokat gyártó cégeinek szakmai tömörülése. A konferencián az ágazat rövid és hosszú távú kilátásairól esett szó. A közeljövő ebben a szektorban is nehéz lesz, de aztán nagyon jó időszak köszönthet be a hidraulikus folyadékokat gyártó vállalatokra.

Hirdetés

Alan Beaulieu, amerikai közgazdász a virtuális konferencián arról beszélt, hogy az idei válság egy kikapcsolás, nem pedig egy összeomlás volt. Éppen ezért a gazdaság egy sokkhatás miatt került válságba, nem pedig odavezető gazdasági folyamatok miatt, így a kilábalás is más jellegű lesz, mint a 2008-as válság esetében.

Beaulieu a hidraulikus folyadékokat gyártó cégek vezetőinek azt mondta, hogy két lehetőség áll előttük: vagy fejlesztenek és felgyorsítják a termelést, azaz keményen dolgoznak, vagy ülnek és várnak a kilábalásra. Hozzátette, a második opció nem igazi lehetőség.

Michael Ried, az Oxford Economics vezető közgazdásza kiemelte a járvány globális jellegét, és arra figyelmeztetett, hogy egyetlen régió sem kerülheti el a válságot 2020-ban – írja a Machine Design.

A jövő év már jó lehet

Bár a bizonytalanság továbbra is nagy egy esetleges második hullám miatt, szakértők szerint kicsi az esély a tavaszi hasonló leállásra. Ha pedig az nem következik be, akkor az előrejelzések szerint 2021-ben más egyre több szektorban lehet növekedés, a gazdaság újra fog éledni.

A hidraulikus folyadékot előállító szektor számára 2021 még jobb év lehet, egy tízszázalékos növekedés sem kizárható, ami nagyjából egy V-alakú kilábalást jelentene a válságból – mondta Alex Chausovsky, az ITR közgazdásza. Hozzátette, hogy a gyors javulás egyik kulcsa az lehet, ha a cégek újragondolják az ellátási láncaikat, és közelebbi, lokális partnereket keresnek.

Kiemelt Partnereink