Archív A brit gyári munkások zöme továbbképezné magát

A brit gyári munkások zöme továbbképezné magát

autopro.hu/P.B. | 2022.02.01 09:22

A brit gyári munkások zöme továbbképezné magát

Fotó: Festo

A szakképzett munkaerő hiánya számos szektorban okoz kihívást, ezek között találjuk a feldolgozóipart is. A monoton, képzettséget nem igénylő munkaköröket egyre inkább ki tudják váltani gépekkel, ez viszont nem igaz a szakképzést igénylő állásokra. Szerencsére úgy tűnik, maguk a dolgozók is érzik ezt az igényt.

Hirdetés

Egy friss felmérés szerint a brit gyári dolgozók 80 százaléka szeretné magát képezni 2022-ben. A brit kormány „Skills for Life” néven programot is indított a dolgozók taníttatására. A gyáripar számára ezek kifejezetten jó hírek, hiszen állandó a munkaerőhiány, és képzettséget igénylő állásokat sokkal nehezebb betölteni.

A Censuswide négyezer embert kérdezett meg arról, hogyan készülnek a járványból való kilábalásra. A válaszadók 69 százaléka szeretné 2022-ben javítani a munkahelyi elégedettségét, 67 százalék úgy vélte, hogy a munkahelyi céljait képzések segítségével érheti el, míg 28 százalék számára a tanulás lehetősége a legfontosabb cél.

Kellenek a képzések

A gyári dolgozók húsz százaléka az informatika, 16-16 százaléka a gazdaság és a pénzügy, míg 11 százaléka a fenntarthatóság terén képezné magát.

A Manufacturing Global cikke szerint többek között a Ford UK és a Heineken is támogatja a kormányprogramot. A feldolgozóipar vezetői általánosságban úgy vélik, hogy óriási lehetőséget jelent a munkahelyi képzés, ráadásul szükség is van rá, mert a dolgozók felé támasztott elvárások folyamatosan nőnek.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink