Elemzések Védje meg dolgozóit és adatait is!

Védje meg dolgozóit és adatait is!

autopro.hu/Sz.K. | 2023.02.06 16:21

Védje meg dolgozóit és adatait is!

Fotó: Pexels

Az adatközpontú digitális gyártási környezet gyors növekedésével a rendszereket érintő belső és külső fenyegetések száma is nőtt az összekapcsolt rendszerrel. A gyártásban a rendszerhibák költségei bizonyos mértékig felmérhetők – a zsarolóprogramok kikényszerített kifizetése és az adatok potenciális károsodása jelentik a legnagyobb veszélyt.

Hirdetés

A kiberbiztonság a rendszertervezés, -irányítás és -karbantartás szempontjából alapvető fontosságúvá vált. Akár véletlen, akár szándékos, akár jóindulatú, akár következményes fenyegetésekről van szó, az üzemtervezési és üzemeltetési csapatoknak most már tisztában kell lenniük a kiberbiztonsági kihívásokkal, és ismerniük kell a támadások megelőzésének módjait - beleértve az alkalmazottak felkészítését arra, hogy mire kell figyelniük.

A Machine Design az MxD-vel való együttműködés keretében bemutatja az öt leggyakoribb kiberbiztonsági kihívást.

A kihívások

A hardverek szabotálása

A készülékek és a személyzet védelme érdekében kezdje a helyszínen a biztonsági protokollokkal és hálózati ellenőrzésekkel, amelyekkel kontrollálhatja a rendszerhez való hozzáférést, és jobban felügyelheti a munkatársak tevékenységét.

Belső fenyegetések

Az egyik kiberbiztonsági fenyegetés a biztonsági protokollokat figyelmen kívül hagyó vagy a belső hálózatokon külső információkhoz hozzáférő alkalmazottaktól származik. Ez lehet bármi, a cégnek fenntartott laptopoktól kezdve a személyes okostelefonokig. A lehetséges rendszerkárosítás így is jelentős.

Ellátási lánc elleni támadások

Egy olyan időszakban, amikor az ellátási láncok minden eddiginél nagyobb nyomás alatt állnak, fontosabb, mint valaha, hogy robusztus biztonsági intézkedéseket vezessünk be. A teljes ellátási lánc biztonságának megőrzése megköveteli a harmadik féllel való együttműködést annak érdekében, hogy ön és a beszállító hálózata egyaránt rendelkezzen biztonsági protokollal.

Adathalász-támadások

Az adathalászat kifejezés a legkülönbözőbb technikákat foglalja magába, amelyekkel az embereket arra akarják rávenni, hogy kattintsanak rá a potenciális külső rendszerfenyegetésekre. Az adathalászat felismerése – és annak megtanulása, hogyan ne akadjunk horogra – minden kiberbiztonsági stratégia alapvető része.

Zsarolószoftverek

Az MxD jelentése szerint a vállalatok ellen elkövetett kibertámadások 23 százaléka zsarolószoftvereket tartalmazott, amelyek arra kényszerítik a cégeket, hogy fizessenek a hackereknek a rendszerük feloldásáért. A hackerek leginkább adathalászaton keresztül férnek hozzá a rendszerekhez, ezért a mindkét fronton alkalmazott megelőző stratégia elengedhetetlen ahhoz, hogy a hackereket távol tartsák a hálózat vagy az adatok átvételétől.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink