Elemzések Több új autót értékesítettek Kínában

Több új autót értékesítettek Kínában

MTI | 2023.05.09 17:18

Több új autót értékesítettek Kínában

Fotó: Pixabay

Kínában 2,1 százalékkal, 1,65 millióra emelkedett az eladott új személygépkocsik száma áprilisban márciushoz képest - közölte a kínai személyautók szövetsége (CPCA).

Hirdetés

Éves összevetésben a növekedés jóval nagyobb, 54,5 százalék volt, ami azzal függ össze, hogy 2022-ben ebben az időszakban jelentősen visszaesett az autógyártás és eladás a koronavírus-járvány miatt elrendelt lezárások miatt.

Az idei első négy hónapban 5,98 millió új autót adtak el Kínában, 1,4 százalékkal kevesebbet a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

A new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek értékesítése 3,6 százalékkal csökkent áprilisban, amikor a NEV-autók aránya az összes eladott új autók esetében 32 százalék volt. Tavaly áprilishoz képest a NEV-autók eladása 87 százalékkal nőtt.

Tavaly 20,19 millió új személyautót adtak el Kínában, 1,6 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A NEV-járművekből 5,67 milliót értékesítettek, 90 százalékkal többet a 2021. évinél.

A CPCA friss előrejelzése szerint idén 23,5 millió új autót értékesítenek az ázsiai országban, NEV-járművekből pedig 8,5 milliót.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink