Elemzések Tarolnak az e-autók az öt legnagyobb európai piacon

Tarolnak az e-autók az öt legnagyobb európai piacon

autopro.hu/P.B. | 2022.07.22 06:22

Tarolnak az e-autók az öt legnagyobb európai piacon

Fotó: Pixabay

Az elektrifikált autók piaci részesedése folyamatosan nő Európában, ezzel együtt a hagyományos hajtású autóké csökken, különösen a dízeleké. A tisztán elektromos autók növekedési üteme a leggyorsabb.

Hirdetés

Az Európai Unióban növekszik az akkumulátoros elektromos járművek száma. A második negyedévben - áprilistól júniusig - az összes újautó-regisztráció 9,9 százalékát az elektromos autók tették ki – jelentette be az ACEA európai ipari szövetség. A konnektorról tölthető hibrid járművek (plug-in hibridek) aránya is nőtt az előző év azonos időszakához képest – igaz, darabszámban e szegmens csökkent.

Ezzel párhuzamosan a benzin- és dízelmotoros járművek piaci részesedése jelentősen visszaesett, különösen igaz ez a dízelekre – írja az Automobilwoche.

Az öt legnagyobb európai piac közül különösen Spanyolország és Franciaország járult hozzá a tisztán elektromos járművek terjedéséhez, ezekben az országokban kétszámjegyű növekedés volt megfigyelhető, míg Olaszországban lényegesen kevesebb elektromos jármű fogyott ehhez képest. Németországban az új regisztrációk csak kis mértékben csökkentek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink