Elemzések Sokan vennének autót a metaverzumban

Sokan vennének autót a metaverzumban

autopro.hu/V.M. | 2022.12.26 12:18

Sokan vennének autót a metaverzumban

Fotó: Bosch Media Service

A Bosch ismét elvégezte a Tech Compass felmérését, amiben különböző technológiákkal kapcsolatos kérdésekben kérte ki ezúttal a világ hét országának lakosainak véleményét. A kérdésekben kitértek többek között a preferált energiaforrásokra, valamint arra is, hogy mennyire nyitottak az emberek arra, hogy a metaverzumban vásároljanak maguknak autót.

Hirdetés

A Bosch a Tech Compass 2023 reprezentatív felmérésének részeként brazil, kínai, német, francia, indiai, brit és amerikai lakosokat kérdezett meg idén szeptemberben. Minden eredményt csak a következő CES elektronikai vásár alkalmával fog nyilvánosságra hozni a vállalat, azonban már most is közölt néhány érdekességet.

A résztvevőket egyebek mellett a metaverzum kapcsán kérdezték. A virtuális valóságban, ahol az emberek avatárok formájában lesznek képesek interakcióba lépni egymással, a mobilitás is szerepet fog kapni, ugyanis a válaszadók 43 százaléka tudja elképzelni, hogy egyszer autót vegyen magénak a virtuális világban való használatra.

A legtöbben (75 százalék) Kínában és Indiában (69 százalék) nyitottak a virtuális autó vásárlása iránt, de meglepően sokan vannak Brazíliában is, azok, akik nem zárkóznak el a gondolattól – ott a kitöltők közel fele adott ilyen visszajelzést. A legkevesebben, az emberek 23 százaléka, Franciaországban venne a fizikai valóságban nem létező járművet.

Hiszünk a technológiában

Idén a megkérdezettek 75 százaléka válaszolt úgy, hogy hisz abban, hogy a technológiai fejlődés jobb hellyé teheti a világot. Ez azt jelenti, hogy egyre többen hisznek a technológiában, tavaly ugyanis még csak 72 százalék adott ilyen választ.

A klímaváltozás elleni harc kulcsát a megkérdezettek 83 százaléka véli felfedezni a technológiában, ami jóval nagyobb arány az előző évi 76 százalékhoz képest.

Sokan voksolnak a nap- és szélenergiára

A klímaváltozáshoz kapcsolódóan a Bosch arról is megkérdezte az embereket, hogy melyik energiaforrást preferálják. A válaszadók 62 százaléka szeretné a napenergia támogatását, míg 44 százalék szerint jó ötlet a szélenergia terjesztése.

Az atomenergiát globális átlagban az emberek 23 százaléka részesíti előnyben, országonként a legtöbben Kínában és Franciaországban (36 és 31 százalék) támogatják. A földgázt és a kőolajat az Egyesült Államokban és Indiában támogatják a legtöbben – itt az emberek negyede-ötöde tart ki a fosszilis tüzelőanyagok mellett. A hét országban a résztvevőknek átlagosan csak 14 százaléka támogatja az olaj, és 15 százaléka a gáz használatát.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch Csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink