Elemzések Romló eredmények jöhetnek az európai cégektől

Romló eredmények jöhetnek az európai cégektől

autopro.hu/B.A. | 2019.10.24 10:07

Romló eredmények jöhetnek az európai cégektől

Az európai cégek harmadik negyedéves jelentési szezonjától nem sok jót várnak a legújabb elemzői prognózisok.

Hirdetés

A Brexit körüli bizonytalanságok, a nemzetközi kereskedelmi feszültségek és a német gyáripari recesszió is próbára tette az európai konjunktúrát az elmúlt időszakban – nyilatkozta Grébel Szabolcs, a KBC Equitas elemzője a Világgazdaságnak. Jóval tisztábban látunk majd a jövő héttől, amikor a dömping jön: 80 részvénytársaság teszi közzé negyedéves mérlegét. Az eddig publikált eredmények vegyes képet sugallnak. A német informatikai óriás, az járműiparban is érdekelt SAP kellemes meglepetést okozott, a francia autógyártó, Renault viszont kiábrándította a befektetőket.

3,7 százalékos nyereségcsökkenés

A Refinitiv elemzőcég korábban közzétett konszenzusa szerint az öreg földrész Stoxx 600-as indexének komponensei átlagosan 3,7 százalékos nyereségcsökkenésről számolhatnak be az előző év azonos időszakához képest.

A bevételek emelkedhetnek

Tavaly a harmadik negyedévben még 14,4 százalékkal nőttek a profitok éves bázison. Ha az elemzők számításai beigazolódnak, ez lesz a legrosszabb harmadik negyedéves jelentési szezon 2016 óta, amikor 5 százalékkal csökkent az európai cégek átlagos nyeresége – számolt be a Világgazdaság. A bevételeket tekintve minimális bővülést feltételeznek a szakértők. Az előző év harmadik negyedévében még 5,9 százalékkal, idén a második negyedévben pedig 3,3 százalékkal híztak a vállalati bevételek.

Nyitókép: Renault

Kiemelt Partnereink