Elemzések Nem mond le egy fő vívmányáról Németország

Nem mond le egy fő vívmányáról Németország

autopro.hu/P.B. | 2022.07.05 12:21

Nem mond le egy fő vívmányáról Németország

Fotó: Pixabay

Németországban időről időre visszatérő vita zajlik a sebességkorlátozás nélküli autópályákról. Újabban környezetvédelmi okok miatt szeretnék egyre többen, hogy mindenhol szabályozzák a maximális sebességet, ám a többség – beleértve a kancellárt – nem támogatja az ötletet.

Hirdetés

Olaf Scholz kancellár kizárta, hogy sebességkorlátozást vezessenek be az energia- és klímaválság kezelésének céljából. „Ebben a kérdésben a kormány nem minden tagja értett egyet, de a többség nem támogatja a korlátozást, ezért az nem fog megtörténni” - mondta az SPD politikusa egy interjúban.

Arra a kérdésre, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelemben ő maga milyen személyes intézkedéseket hozott, azt mondta, hogy ez egy olyan kérdés, ami mindig kellemetlenül érinti őt. „Persze mondhatnám, hogy gondoskodtam arról, hogy az áramszolgáltatóm szállítson karbonsemleges áramot, de kancellárként az igazság az, hogy az ökológiai lábnyomom szörnyű” – mondta.

Scholz ezzel egyebek mellett utalt a kormányrepülőgépeken a világ minden tájára repülésekre és az elmúlt napok csúcsmaratonjára is – írja az Automobilwoche.

A jelenlegi német kormánykoalíciónak tagja a Grünen (Zöldek) is: a zöldpárt régóta küzd az autópályákra kiterjedő sebességkorlátozás bevezetéséért.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink