Elemzések Most érdemes autóipari robotgyártónak állni

Most érdemes autóipari robotgyártónak állni

autopro.hu/K.Á. | 2017.12.20 12:35

Most érdemes autóipari robotgyártónak állni

Egy friss tanulmány szerint az autóipari robotok piaca a 2017 és 2025 között évente csaknem 14 százalékos növekedést produkál majd, elérve a 13,6 milliárd dolláros értéket.

Hirdetés

A Research and Markets szerint a bővülés legfőbb mozgatórugója az automatizálás és robotok egyre szélesebb körű felhasználása, amelyben nagy szerepe van a kormányzatok által biztosított támogatásoknak. Egyes kormányok adómentességet adnak a kutatás-fejlesztési tevékenységekre, illetve adókedvezményt nyújtanak, mely csökkenti az gyártási költséget, javítja a gyárak lehetőségeit az egyelőre inkább humán munkaerőre alapozó gyárakkal szemben.

Az előrejelzésben rögzített 14 százaléknál is nagyobb mértékben bővül majd a csuklós robotok piaca, mivel ezek szélesebb körben és rugalmasabban alkalmazhatóak. A hatcsuklós robotok például hatékonyan használhatók hegesztéshez, anyagmozgatáshoz, adagoláshoz, anyageltávolításhoz, ezen felül nagy terhelhetőséggel rendelkeznek.

Jelenleg az autóiparban a hegesztő robotok a legelterjedtebbek, 2025-re csak az ilyen funkciójú berendezések piaca ötmilliárd dolláros értéket képviselhet majd. Ezek a gépek végzik például a ponthegesztéseket a karosszérián, de a fényezőüzemben csuklós robotokkal is találkozhatunk.

Kiemelt Partnereink