Elemzések Egyre több e-autót szabadít a világra Kína

Egyre több e-autót szabadít a világra Kína

MTI | 2023.09.13 11:17

Egyre több e-autót szabadít a világra Kína

Fotó: Facebook/Xpeng Motors

Az idén már több mint megduplázódott Kína exportja a teljesen elektromos autókat is megában foglaló „új energia” járműkategóriából a kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM jelentése alapján.

Hirdetés

Kína a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) adatai szerint az év első nyolc hónapjában 727 ezer alternatív hajtású járművet exportált, 110 százalékkal többet mint 2022 azonos időszakában. Ezen belül a teljesen elektromos autók exportja 120 százalékkal emelkedett 665 ezerre, a hálózatról tölthető (plug-in) hibrid autók kivitele pedig 73,5 százalékkal emelkedett 62 ezerre.

Kína összesen 2,94 millió járművet exportált az év első nyolc hónapjában, 61,9 százalékkal többet az előző évinél. Ezen belül a személygépkocsi-export 69,8 százalékkal, a haszongépjármű-export pedig 31,1 százalékkal nőtt.

A világ legnagyobb újautó-piacán az idei első nyolc hónapban 13,38 millió új autót adtak el, 1,8 százalékkal többet, mint egy éve. Kína autóexport-növekedése éves szinten 31 százalékra mérséklődött a júliusi 63 százalék után

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink