Beszállítók Zsolna mellett nyitott új központot a Schaeffler

Zsolna mellett nyitott új központot a Schaeffler

autopro.hu/P.B. | 2023.07.03 15:18

Zsolna mellett nyitott új központot a Schaeffler

Fotó: Schaeffler

A Schaeffler már eddig is rendelkezett egy tesztközponttal Kiszucaújhelyen, azt is bővíti új próbapadokkal, vizsgáló- és laboratóriumi létesítményekkel, emellett pedig új k+f centrumot adott át a Zsolnától északra található településen. A Schaeffler összesen mintegy 20 millió eurót fektet be az új épületbe és a tesztelési létesítmények bővítésébe.

Hirdetés

A tervek szerint 2025-re körülbelül 500 fejlesztő dolgozik majd az észak-szlovákiai létesítményben a jövő mobilitásáért. A helyszínen új pozíciók jönnek létre, különösen a részben és teljesen villamosított hajtásokhoz, például az elektromos tengelyhajtásokhoz és a hibrid modulokhoz.

Az újonnan épült területek körülbelül 8000 négyzetmétert foglalnak el, a Schaeffler 2021 végén kezdte meg az építési munkálatokat. Az első alkalmazottak most kezdhetik meg a munkát az új fejlesztési központban. Az épület különlegességét Schaeffler úgy írja le, hogy az úgynevezett „New Work koncepció” szerint van berendezve, amelyben már figyelembe veszik a dolgozók „rugalmas és digitális együttműködését”.

Jövőbemutató központ

A fejlesztőknek új termékekkel és ügyfélspecifikus megoldásokkal kell foglalkozniuk a helyszínen: „ezek a tevékenységek magukban foglalják a rendszer- és szoftverfejlesztést, a szimulációt és tesztelést, a hardvertervezést és a mechanikai terméktervezést. A fejlesztőközpont szakemberei emellett átfogó projektmenedzsment tevékenységeket is vállalnak nemzetközi autóipari ügyfelek számára” – részletezi közleményében a Schaeffler.

A német beszállító reméli, hogy beruházása lehetővé teszi a fejlesztés és a gyártás szoros összekapcsolását egy helyszínen. „Az innovációs képesség soha nem volt ennyire kritikus vállalatunk sikere szempontjából. Jövőorientált technológiai vállalatként a Schaeffler ezért jelentős mértékben fektet be a kutatásba és fejlesztésbe – Kiszucában és globálisan” – mondja Matthias Zink, a Schaeffler AG autóipari technológiákért felelős igazgatótanácsának tagja.

Az új központ a Schaeffler globális hálózatának része, a vállalat szerint mintegy 8000 alkalmazottat foglalkoztat 20 kutatási és fejlesztési helyszínen, köztük Szombathelyen.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink