Beszállítók Újra üzemel Oroszországban a Continental

Újra üzemel Oroszországban a Continental

autopro.hu/P.B. | 2022.04.20 14:19

Újra üzemel Oroszországban a Continental

Fotó: Continental

Újraindítja a gumiabroncsok gyártását Oroszországban a Continental, de a német vállalat természetesen minden szankciót betartva folytatja a munkát. A cég a Moszkvához közeli Kalugában rendelkezik üzemmel.

Hirdetés

A jelenlegi helyzet rendkívül összetett az olyan nemzetközi vállalatok számára, amik Oroszországban üzemeltetnek gyárat. A legtöbben a termelés leállítása mellett döntenek, így tett a napokban a Stellantis is. A Continental ugyanakkor más utat választott: "alkalmazottainkat és vezetőinket Oroszországban súlyos büntetések fenyegetik, ha nem szolgáljuk ki a helyi keresletl” – áll a csoport közleményében.

A Continental még március elején szüntette be a munkát Kalugában, és ugyanakkor leállította a teljes import- és exportüzletet Oroszországgal szemben. A termelés most újraindul a helyszínen, de fenntartva a lehetőséget arra, hogy csak átmeneti intézkedésről van szó. A kalugai gumiabroncsgyár ideiglenes beindításával a Continental nem törekszik „semmiféle nyereségszerzési szándékkal” – jegyzi meg a vállalat közleménye.

Minden szankciót betartanak

A Continental Moszkvában is üzemeltet értékesítési irodákat, és részt vesz egy olyan vegyes vállalatban a Kazany melletti Chistopolban, ami haszongépjárművekhez szerel össze a tachográfokat. A cég összesen mintegy 1300 embert foglalkoztat Oroszországban, Ukrajnában viszont nincs saját telephelye.

„A Continental támogatja és betartja az ukrajnai háború következtében bevezetett összes szankciót és jogi szabályozást” – idézi a vállalat közleményét az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink