Beszállítók Új üzemcsarnokot épített az Iron-Tech

Új üzemcsarnokot épített az Iron-Tech

MTI | 2013.11.14 15:40

Állami támogatással, 450 millió forintos beruházással új üzemcsarnokot épített a fémmegmunkálással foglalkozó Iron-Tech Zrt. Szigetváron. A létesítményt Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára adta át november 14-én.

Hirdetés

Az új 1700 négyzetméteres üzemcsarnokban 81 dolgozónak tud munkát biztosítani a vállalkozás 2014 februárjától - a Denso Magyarország Kft. számára gyártanak majd Ford személygépkocsik motorjaiba szánt alkatrészeket.

A vállalkozás a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházását célzó pályázatával a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból (NFA) 208 millió forintos támogatást nyert az üzemcsarnok felépítéséhez.

Czomba Sándor a csarnok ünnepélyes átadása előtt hangsúlyozta: egy olyan hátrányos helyzetű kistérség számára, mint a szigetvári, létfontosságú, hogy a kormányzat lehetőségekhez juttassa.

Bocskor Tibor, az Iron-Tech igazgatója beszámolt róla, hogy cégük 1999 óta van jelen az iparban, ma már meghatározó szerepet töltenek be a fémmegmunkálás és autóalkatrész-előállítás területén, vállalkozásuk a szigetvári kistérség egyik legnagyobb foglalkoztatója. A beruházás előzményeként megemlítette: az év elején jelentős megrendelést kaptak a Denso-tól, ezt pedig a cég korábbi telephelyének további bővítésével már nem lehetett volna kielégíteni.

Az igazgató hozzátette: a jelenleg 138 embert foglalkoztató Iron-Tech hazai partnerek számára állít elő alkatrészeket, száz százalékban magyar tulajdonban van. A cég tavalyi nettó árbevétele 1,1 milliárd, 2011-ben 1,2 milliárd forint volt. Az üzemi tevékenység eredménye tavaly 203 millió forint volt volt a 2011-es 221 millió után.

Kiemelt Partnereink