Beszállítók Új telephelyet nyit Almásfüzítőn a fém alkatrészeket gyártó HIX

Új telephelyet nyit Almásfüzítőn a fém alkatrészeket gyártó HIX

MTI | 2013.08.15 11:18

Augusztus 16-án adják át Almásfüzitőn a fém alkatrészeket gyártó HIX Kft. 320 millió forintos beruházással, saját forrásból létrehozott új telephelyét.

Hirdetés

A cég korábban megvásárolt egy 12 ezer négyzetméteres elhanyagolt iparterületet, melyen egy 1800 négyzetméteres csarnok állt. A területet rendbe hozták, a csarnok energia-megtakarítást eredményező felújításon esett át, amely mellé egy különálló 340 négyzetméteres raktárat is építettek.

A meglévő berendezések mellé olyan számítógép-vezérelt plazmavágót vásárolnak, mely 15 centiméter vastag anyag vágására képes, 6x2 méteres méretben.

A HIX Kft. a szivattyúkat gyártó Grundfos stratégiai beszállítója. A dán társaságnak közel húszféle alkatrészt készítenek, többek között szivattyútalpakat, melyeket a gyárban azonnal szerelni is lehet. A társaság korábban a Ganz Transelektro közlekedési vállalatnak is készített trolibusz szekrényeket és alkatrészeket.

A jelenlegi bővítéssel a munkavállalói létszámot 22-ről várhatóan 30-ra bővítik, s jelentős árbevétel emelkedéssel számolnak. A HIX árbevétele 2012-ben elérte az 500 millió forintot, a nyereség túlnyomó részét minden évben fejlesztésekre fordították Horváth Zoltán ügyvezető tájékoztatása szerint.

Kiemelt Partnereink