Beszállítók Új lézerszkennert mutatott be a Valeo

Új lézerszkennert mutatott be a Valeo

autopro.hu/P.B. | 2021.11.26 09:20

Új lézerszkennert mutatott be a Valeo

Fotó: Valeo

Egy új lézerszkennerrel szeretné az autonóm vezetés biztonságát növelni a Valeo. A szkenner felbontása tizenkétszer magasabb, mint az elődé. Az eszközt hamarosan piacra dobja a technológiai vállalat.

Hirdetés

A Valeo által bemutatott lézerszkenner célja az autonóm vezetés biztonságosabbá tétele. A vállalat fejlesztési vezetője, Geoffrey Bouquot egyenesen úgy fogalmazott, hogy a cél – ahogy eddig is – életek mentése a közutakon.

A cég 2024-ben szeretné piacra dobni az eszközt, melynek felbontása tizenkétszer, hatótávolsága 4,5-szer, betekintési szöge pedig 2,5-szer lesz nagyobb, mint a most használt második generációs lidaroknak.

Komoly fejlődés

Érzékelési képességeinek köszönhetően az új lézerszkenner felismeri azokat a dolgokat is, amelyeket az emberek, a kamerák és a radarok nem láthatnak. Ez azt jelenti, hogy a kettes és magasabb szintű önvezetés az autópályán 130 kilométer/órás sebességig megoldható, még ekkora tempónál is képes reagálni a rendkívüli helyzetekre a rendszer egy ilyen lidarral.

A Valeo lidar érzékelőit Németországban, a bajorországi Wemdingben gyártják. Saját bevallása szerint a Valeo az első és a mai napig az egyetlen olyan cég, amely ipari szinten gyárt lézerszkennert. A cég már több mint 150 ezer példányt gyártott ezekből az eszközökből.

A vállalat várakozásai szerint 2030-ra a lidarok piaca meghaladhatja az ötvenmillió dollárt – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink