Beszállítók Új légzsákbotrány készül? A Hyundai az első érintett

Új légzsákbotrány készül? A Hyundai az első érintett

autopro.hu/B.B. | 2016.08.05 14:04

Új légzsákbotrány készül? A Hyundai az első érintett

Az NHTSA újabb több millió biztonsági alkatrész vizsgálatát kezdeményezte Kanadában egy Hyundai balesete után, ám az érintett beszállító most nem a Takata.

Hirdetés

Újabb botrány bontakozhat ki a globális járműiparban, hiszen újabb nyolcmillió légzsák felülvizsgálatát kezdeményezte az amerikai közlekedési hatóság, azt követően, hogy Kanadában halálos, a Takata-botrányhoz hasonló baleset történt. Biztosat még nem lehet mondani, az autonews.com szerint az érintett autó, melyben a légzsákot aktiváló berendezéssel lehetett probléma, egy Hyundai. A dél-koreai gyártó modellje az ARC Automotive Inc. termékével volt felszerelve.

Mivel a beszállító más nagy autógyártókkal is üzleti kapcsolatban áll, az NHTSA a Hyundai autóin túl a General Motors, a Fiat Chrysler és a Kia, többségében 2004-ben készült termékeit is vizsgálat alá tervezi vonni. A hatóság szerint jelentős tervezési különbségek vannak a Takata és az ARC Automotive légzsákjai között, ám további részleteket csak a tesztek kezdete után lehet megállapítani.

Az autógyártók már most jelezték, hogy együttműködnek a közlekedésbiztonsági szervezettel, az ARC egyelőre nem kívánta kommentálni az esetet. A beszállítónak egyébként nem ez az első ügye az NHTSA-val, tavaly júliusban a szervezet szintén vizsgálatot indított egy megrepedt aktiválótöltet miatt. Akkor egy 490 ezer autóba szerelt alkatrészt ellenőriztek.

Kiemelt Partnereink