Beszállítók Több mint kétezer dolgozójától válik meg a Michelin

Több mint kétezer dolgozójától válik meg a Michelin

autopro.hu/V.M. | 2021.01.07 11:20

Több mint kétezer dolgozójától válik meg a Michelin

Fotó: Facebook/Michelin

A Michelin 2300 franciaországi munkahely felszámolására készül a következő három éven belül a versenyképessége növelése érdekében.

Hirdetés

A francia gumiabroncs-gyártó közleménye szerint a globális dolgozói állományának mintegy kettő százalékát érintő létszámcsökkentést elbocsátások és gyárbezárások nélkül fogja megvalósítani.

A vállalat bejelentésében az áll, hogy a létszámcsökkentés egy három évet felölő keretmegállapodás szerint fog megvalósulni, a megállapodást pedig „közösségi párbeszéd” útján fogják kidolgozni.

A leépítés 1100 irodai és 1200 gyártósori alkalmazottat fog érinteni. Az állománycsökkentés közel hatvan százalékát önkéntességen alapuló korai nyugdíjazás útján kívánják elérni.

Bejelentésében a világszerte mintegy 127 ezer embernek megélhetést adó vállalat emellett leszögezte, hogy továbbra is elkötelezett a magas hozzáadott értékű tevékenységek Franciaországba telepítése mellett, amit megfogalmazásuk szerint a hidrogénhez kötődő fejlesztéseik is bizonyítanak – olvasható a Reuters oldalán.

Kiemelt Partnereink