Beszállítók Terjeszkedik Kínában a Vitesco

Terjeszkedik Kínában a Vitesco

autopro.hu/P.B. | 2021.11.10 17:17

Terjeszkedik Kínában a Vitesco

Fotó: Vitesco

A Continentalból nemrégiben kivált és önállósodott Vitesco Technologies egy új kutatás-fejlesztéssel foglalkozó központot adott át Kínában, Tiencsin városában. A központ az elektromos járművek alkatrészeinek fejlesztésére fókuszál majd, azon belül is kifejezetten az ázsiai piacra.

Hirdetés

A beruházással nem jött létre egy új lokációja a cégnek, ugyanis a VItesco kutatás-fejlesztéssel foglalkozó központja egy már 26 éve létező gyár területén épült fel Tiencsinben. Az üzemben teljesen integrálható elektromos tengelyeket gyártanak a Stellantis (korábban PSA) és a Hyundai járművei számára 2019 óta.

Az új központ természetesen szorosan kapcsolódik majd ehhez a tevékenységhez, de nem kizárólag ezzel lesz kapcsolatos, hanem az elektromobilitáshoz kapcsolódó más alkatrészekkel összefüggő kutatások is zajlani fognak ott.

A Pekinghez közeli városból elsősorban a Csendes-óceán és Ázsia térségét szolgálja ki a Vitesco, a jövőben pedig kifejezetten az elektromos és a hibrid hajtásokra fognak fókuszálni – írja az electrive.com.

Széles portfólió

A Vitesco akkumulátor-, motor- és elektronikus vezérlőrendszerek fejlesztését tervezi akkumulátoros elektromos, full hibrid és 48 Voltos lágy hibrid járművekhez Tiencsinben. A portfólió magában foglalja a nagyfeszültségű hajtás- és vezérlőrendszereket és az akkumulátorkezelő egységeket.

Ezen kívül a K+F központnak lesz egy laboratóriuma a tesztelésre és validálásra is. A regensburgi székhelyű cég közlése szerint az új létesítmény alapterülete bruttó 9000 négyzetméter, és körülbelül 500 embernek ad munkát.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink