Beszállítók StoreDot részvényeket vett a Polestar

StoreDot részvényeket vett a Polestar

autopro.hu/D.Á. | 2022.05.26 11:22

StoreDot részvényeket vett a Polestar

Fotó: Facebook/StoredotLtd

Az izraeli StoreDot akkumulátorfejlesztő cégben szerzett részesedést a Polestar. A pénzügyi befektetésen túl a svéd elektromosautó-gyártó szándékában áll elmélyülni a gyorsan tölthető, szilíciumtartalmú akkumulátorok technológiájában a StoreDot-tal közösen, hogy később autóiba építhesse azokat.

Hirdetés

Nem a Polestar az első nagy partnere a StoreDot-nak – az anyavállalat Volvo Cars-on kívül a Daimler, a BP, a Samsung, a TDK, a VinFast, az Ola Electric és az EVE Energy is közösködik az izraeli startuppal. Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója elmondta, fontos információkkal tudnak hozzájárulni az autóipari használatra tervezett akkumulátorok fejlesztéséhez, mint teljesítmény- és fenntarthatóság-orientált autógyártó. Doron Myersdorf, a StoreDot vezére hozzátette, várják már a Polestarral közös munkát, és biztosak benne, hogy technológiájuk nagyban segíti majd a töltéssel és hatótávval kapcsolatos vásárlói aggályokat a Polestar autóiban.

Már a jelenlegi technológia is ígéretes

A StoreDot 2024-re olyan akkumulátorokat kíván fejleszteni, amelyekbe 160 kilométernyi hatótávhoz elég áramot csupán öt perc alatt lehet beletölteni. A StoreDot nemrég adott közre egy videót, amelyben bemutatják a jelenlegi cellatechnológiájuk gyorstöltési képességét. A bemutatóban egy 300x100 milliméteres, a kínai EVE Energy által legyártott akkumulátorcellát töltenek fel nulláról 86 százalékra mindössze 10 perc alatt. Fontos megjegyezni, hogy a töltés alatt a cella hőmérséklete nem lépte át a 33 Celsius fokot. A 24 amperórás cellát 20 amperóráig töltötték. A töltés közben a feszültség 3 és 4,4 volt között alakult.

A Polestarral közös stratégiai megállapodás része, hogy Polestar koncepcióautókban használják majd a StoreDot akkumulátorait, azokhoz optimalizálva. A részvényvásárlás összegéről nem nyilatkozott a két vállalat — írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink