Beszállítók Pontosabbá teszi az autók kameráit a Bosch

Pontosabbá teszi az autók kameráit a Bosch

autopro.hu/P.B. | 2021.09.24 09:21

Pontosabbá teszi az autók kameráit a Bosch

Fotó: Bosch

Ahogyan egyre inkább terjednek a különböző vezetési asszisztensek és az autonóm funkciók az autókban, úgy egyre több kamerára és szenzorra van szükség a járműiparban. Ezeket a kamerákat később időnként be kell állítani, újrakalibrálni.

Hirdetés

A Bosch Esitronic 2.0 Online szoftver a professzionális autójavító-műhelyek számára lett kifejlesztve, és a kamerák, illetve a szenzorok pontos kalibrálását segíti. A gyártó szerint a szoftverrel milliméter pontossággal beállíthatók a kamerák.

Az új szoftver előnye a pontosság mellett a gyorsaság, a Bosch szerint kevesebb, mint fele annyi időre van szükség a megfelelő beállításokhoz, mint korábban. Emellett a vállalat speciális padlószőnyeget is kínál a szervizeknek a Mercedes-Benz és a Volkswagen olyan modelljeihez, melyek rendelkeznek hátsó- vagy 360 fokos kamerával.

Precíziós munka

A vezetőt segítő rendszerek kalibrálási folyamatának legidőigényesebb része a célpont pontos, helyes elhelyezése a jármű előtt. A kalibráló készülékbe integrált kamerák rögzítik a referenciapontokat és táblákat a járműben és a jármű előtt. A helymeghatározó szoftver képfeldolgozó algoritmusaival és érzékelőspecifikus programozási folyamataival segíti a felhasználókat, olyan grafikus animációkkal, amelyek pontosan mutatják a kalibrációs táblák cél- és tényleges helyzetét.

Biztonsági szempontból fontos alkatrészként az érzékelőket milliméteres pontossággal kell újra beállítani. Még a legapróbb eltérések is veszélyeztethetik a rendszerek műszaki alkalmasságát. A digitális, szoftver által támogatott igazítás lehetővé teszi a harmadik szintű automatizált járművek biztonsági követelményeinek megfelelő pontosság elérését. A teljes kalibrálási folyamatot a Bosch Esitronic 2.0 Online műhelyszoftver irányítja. Lépésről lépésre végigvezeti a felhasználókat az egész folyamaton.

A Bosch a közeljövőben arra számít, hogy jelentősen megnövekszik a járművekbe telepített lidar-érzékelők száma, melyek eddig főként prémium járművekben kaptak helyet – zárja közleményét a vállalat.

Kiemelt Partnereink