Beszállítók Ötven konténerben érkezik az új présgép a keréktárcsa-gyárba

Ötven konténerben érkezik az új présgép a keréktárcsa-gyárba

autopro.hu/P.M. | 2019.02.08 14:59

Ötven konténerben érkezik az új présgép a keréktárcsa-gyárba

Katus István, a székesfehérvári Arconic országigazgatója elmondta, a magasan automatizált gyár első berendezése egy hatalmas présgép lesz.

Hirdetés

2018 márciusában rakták le a székesfehérvái Arconic új gyárának alapkövét. A közel 35 milliárd forint értékű beruházással a vállalat idővel akár meg is duplázhatja európai keréktárcsa gyártási kapacitását.

– A beruházás eredményeként a világ egyik legmodernebb keréktermék gyárát építjük – nyilatkozta a szekesfehervar.hu oldalnak Katus István országigazgató. – Közel 200 új munkatársat veszünk fel. Mivel ez egy teljesen új gyár, ezért a gépkezelői szinttől egészen a vezető szintig keresünk embereket, mind termelő, mind az olyan támogató folyamatokra, mint például logisztika, pénzügy, minőségbiztosítás vagy személyügy. Az új gyár épülete elkészült, a géptelepítések most kezdődnek.

Olvasta már? Videós cikkben számoltunk be arról, hogyan üzemelt be új forrasztógépet a győri Melecs.

Elmondta, az első berendezés a présgép lesz, melynek méretét jellemzi, hogy a gép és alkatrészei több mint 50 konténerben érkeznek Székesfehérvárra. A megmunkáló és végső felületkikészítő terület telepítése szintén most kezdődik. Az új gyárban a termelés magasan automatizált lesz, ezért az új munkatársak automatizálási tapasztalata kiemelt jelentőséggel bír.

Az interjú teljes egészében a szekesfehervar.hu oldalon olvasható.

Kiemelt Partnereink